29. siječnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Otišao je Čika Pero! Zbogom gospodine Ajtman!

1 min read
Bio je Čika Pero slojevite osobnosti, reklo bi se - s puno događaja, priča, anegdota..., a jedna od stvari po kojoj će ga pamtiti Baranja, Karanac, Osijek..., jest kako je pio Coca Colu, 54 godine, ako smo dobro izračunali...

Nije ga bilo na posljednjem Čvarakfestu, nisu ga ljudi viđali posljednjih dana u Karancu. Misle, bio je bolestan, kažu… Umorio se Čika Pero.

– Napustila nas je jedna od ikona Karanca i Baranje. Posljednji pozdrav gospodinu Petru Ajtmanu – objavili su danas na Facebook stranici Visit Baranja, stranici tamošnje Turističke zajednice.

Zaspao je Čika Pero. Zaspao je Petar Ajthman (1937-2022.). Zaspao je istinski sinonim za Karanac, osoba nevjerojatne pojave, čovjek kojeg su poznavali svi koji su ikada navratili do Karanca, do Baranjske kuće Vladimira Škrobe, gdje je Čika Pero ispijao Coca Colu. Otišao je čovjek čija bi brada i pojava značili da ste zakoračili u Baranju.

Bio je Čika Pero slojevite osobnosti, reklo bi se – s puno događaja, priča, anegdota…, a jedna od stvari po kojoj će ga pamtiti Baranja, Karanac, Osijek…, jest kako je pio Coca Colu, 54 godine, ako smo dobro izračunali…

– Ne pijem čaj. Ni kavu. Ni alkohol. Samo ovo piće. Čude se turisti kad me vide. Nikome nije jasno da baš svaki dan pijem Colu, ali meni je to posve normalno. Znao sam i po 12 boca u danu popiti kad bi mi se otvorilo – rekao je svojedbno, ’18. godine za Večernji list.

Čika Pero, zbogom!

Foto: Ivica Getto (ustupljeno za objavu)