3. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Teška prometna nesreća: 5 vozila, 4 osobe ozlijeđene! Teško sažeti opis…

2 min read
...56-godišnjak upravljajući osobnim automobilom (BiH nacionalnih i registracijskih oznaka), započeo u zavoju udesno pretjecati dva tegljača...

– Na kolniku Zapadne vezne ceste (državna cesta D53), u Slavonskom Brodu, jučer u 17.15 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo pet vozila, a u kojoj su četiri osobe ozlijeđene (1 teško, 3 lakše) – javlja policija i nastavlja…

– Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 56-godišnjak upravljajući osobnim automobilom (BiH nacionalnih i registracijskih oznaka), započeo u zavoju udesno pretjecati dva tegljača koja su se kretala ispred njega (slovenskih i bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka).

– Naime, prilikom pretjecanja prednjim dijelom automobila, udario je u osobni automobil koji se kretao iz suprotnog smjera (RI registracijskih oznaka), a kojim je upravljao 49-godišnjak, te je nakon toga udario u metalnu odbojnu ogradu, dok je od jačine udara došlo do rotiranja automobila riječkih registracijskih oznaka, koji je stražnjim dijelom udario u poluprikolicu tegljača slovenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 54-godišnjak. Potom je došlo do udara automobila zagrebačkih registracijskih oznaka (koji se kretao iza automobila RI reg. oznaka), kojim je upravljao 40-godišnjak u automobil riječkih registracijskih oznaka, te udara automobila slovenskih registracijskih oznaka (koji se kretao iza automobila ZG reg. oznaka), a kojim je upravljao 24-godišnjak u automobil zagrebačkih registracijskih oznaka.

– U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 49-godišnjak, koji je zadržan u bolnici u Slavonskom Brodu na daljnjem liječenju, dok su lakše ozlijeđeni 56-godišnjak, 40-godišnjak i 24-godišnjak.

– Daljnjim radom i alko-testiranjem vozača, u organizmu 49-godišnjaka je očitana koncentracija alkohola od 1,27 promila, te je također utvrđeno da isti nije tijekom vožnje bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom.

– Na dionici ceste na kojoj se dogodila prometna nesreća policijski službenici su promet privremeno zatvorili od 17.45 do 20.20 sati, te preusmjeravali obilazno.

– Policijski službenici protiv 56-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Također protiv 49-godišnjaka podnose optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama – zaključuje se u priopćenju.

Foto: PU BPŽ (screenshot)