5. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sve o Badnjaku i dočeku Nove godine u Osijeku! Bez vatrometa! Ali sa svjetlosnom instalacijom!

1 min read
- Podsjećamo i da će Grad Osijek 31.12. u prijepodnevnim satima na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi organizirati i Dječju novu godinu, te u večernjim satima proslavu Nove godine za osječke umirovljenike u Dvorani Bells.

– Doček Nove godine na glavnom osječkom trgu, Trgu Ante Starčevića, i ove godine, kao i prethodne, zajedno organiziraju Grad Osijek i Osječko-baranjska županija – javlja Grad Osijek priopćenjem javnosti i nastavlja…

– Osječane će u novu godinu uvesti Crvena jabuka, a osigurani su i kuhano vino i čaj koji će se dijeliti građanima. Zabavni program počinje u 22 sata, a ove je godine zamišljen bez vatrometa.

– Nebo ćemo na Badnju noć osvijetliti svjetlosnom instalacijom koja će s četiri strane svijeta Osječane dovesti do Konkatedrale ispred koje će osječki umjetnik Nikola Faller, najpoznatiji po svojim instalacijama od slame, postaviti jaslice.

– Podsjećamo i da će Grad Osijek 31.12. u prijepodnevnim satima na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi organizirati i Dječju novu godinu, te u večernjim satima proslavu Nove godine za osječke umirovljenike u Dvorani Bells.

– Ukupni troškovi dočeka Nove godine u Osijeku, uključujući organizaciju na središnjem osječkom trgu, organizaciju Dječje nove godine, te proslave za umirovljenike iznose oko 50 tisuća eura – zaključuje se u priopćenju.

Foto: Grad Osijek (arhiva, ilustracija)