8. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Tužitelji traže zatvor za prodavatelja! Kupio automobil, vratio kilometre i prodao ga…!?

1 min read
Portal piše kako ga je kupac pitao je su kilometri 'vraćani', a da bi mu prevarant na to odgovorio u poruci: “Nema tu koristi ako taj koj je skido dobice uvjet samo imas troskove”.

Tužitelji traže osam mjeseci bezuvjetnog zatvora za osobu koja je, sumnja se, ‘vratila kilometre’ na automobilu kako bi ga prodala za višu cijenu, piše portal Danica.hr, dodajući kako se radi o optužbi protiv osobe iz Pitomače. Optužen je da je u travnju oglasio prodaju Forda Focusa iz ’08. godine, a s ciljem povećanja vrijednosti neistinito naveo kilometražu automobila.

Portal piše kako u optužbi stoji da je automobil, prikazano je neistinito, prešao 265.000 kilometara, a zapravo najmanje 349.598. Automobil je potom prodao za 20.000 kuna, 7.000 više nego je realno, piše portal sastavnice optužbe.

– …sa ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, doveo je kupca lažnim prikazivanjem činjenica u zabludu i time ga naveo da na štetu svoje imovine nešto učini – navodi se u optužnici virovitičkih tužitelja, piše portal, dodajući kako postoji i prepiska između kupca i prodavatelja…

Portal piše kako ga je kupac pitao je su kilometri ‘vraćani’, a da bi mu prevarant na to odgovorio u poruci: “Nema tu koristi ako taj koj je skido dobice uvjet samo imas troskove”.

Danica.hr dodaje kako je prodavatelj isti automobil kupio 20 dana ranije u Varaždinu za 14.000 kuna. Nakon skidanja kilometraže, prodao ga je za 20.000 kuna.

Foto: Pixabay (ilustracija)