25. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Nema ‘labavo’! Gradonačelnik inicirao da se izvučeni pijesak odmah rasporedi na Kopiku i kod Želje!

1 min read
- S novim pijeskom pripreme za novu kupališnu, a time i turističku sezonu u Osijeku su već  započele - zaključuje u priopćenju Grad Osijek.

– U sklopu redovitoga čišćenja viška nanosa pijeska, Hrvatske vode su iz korita rijeke Drave ovih dana izvukle oko 10 tisuća kubika pijeska – javlja Grad Osijek, dodajući kako je to ujedno i početak realizacije ‘osvježenja’ dvaju dravskih kupališta, poboljšanja njihovih plaža…

– Na inicijativu osječkoga gradonačelnika Ivana Radića, pijesak je odložen na osječkim plažama, Copacabani i Želji. Tako će Osječanima omiljene plaže na rijeci Dravi s novim pijeskom ući u  novu kupališnu sezonu.

– Podsjećamo, ove je godine uz nove bazene na Copacabani uređena i dravska plaža koja je čitavo ljeto obarala rekorde posjećenosti. Za najtoplijih dana osvježenje je ondje znalo potražiti i nekoliko tisuća kupača. Plaža s najljepšim pogledom na najljepši grad Osijek zasigurno je pridonijela i osvajanju titule Najbolje kontinentalne destinacije urbanog turizma – dodaje Grad Osijek i zaključuje…

– S novim pijeskom pripreme za novu kupališnu, a time i turističku sezonu u Osijeku su već  započele – zaključuje u priopćenju Grad Osijek.

Foto: Grad Osijek (screenshot)