29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Bolt kaže ‘halt’! Od sutra u 18 sati, do 2. siječnja poslijepodne, e-romobili miruju!

2 min read
- Osim u Osijeku, najam Boltovih e-romobila u novogodišnjoj noći bit će zaustavljen i u drugim hrvatskim gradovima gdje su prisutni.

– Kako bi zaštitio svoje korisnike i ostale sudionike prometa od potencijalno opasne vožnje te kako bi ukazao na odgovorno korištenje e-romobila, Bolt će od 30. prosinca u 18:00 sati do 2. siječnja 2023. poslijepodne privremeno obustaviti najam e-romobila u Osijeku – javili su iz Bolta, agencije koja rukovodi njihovim komunikacijama s javnošću, dodajući…

– Osim u Osijeku, najam Boltovih e-romobila u novogodišnjoj noći bit će zaustavljen i u drugim hrvatskim gradovima gdje su prisutni.

– Blagdansko razdoblje oko Nove godine vrijeme je kada se mnogi dodatno opuštaju i slave. Ponekad takva zabava može dovesti do nesigurnog ponašanja i neodgovornog korištenja e-romobila. S tim u vidu odlučili smo proaktivno pridonijeti sigurnosti naših korisnika i drugih sudionika u prometu te privremeno obustaviti korištenje e-romobila – izjavio je Ivan Begović, Country Manager za mikromobilnost za Bolt Hrvatska i Slovenija, stoji u priopćenju Bolta uz zaključnu informaciju, kako je Bolt, sa sigurnošću korisnika na umu, razvio i ‘drunk driving’ sigurnosne značajke, razvio i patentirao sustav za sprječavanje ‘tandemske vožnje’…

Na upit OsijekExpressa o eventualnoj vezi ‘pauze’ s konverzijom kuna u eure i teškoćama u plaćanju usluga, iz Bolta nam je odgovoreno da povezanosti u tim dvama slučjevima nema.

– Boltu je sigurnost korisnika na prvom mjestu – isti princip pauziranja usluga najma e-romobila koji je najavljen od 30. prosinca do 2. siječnja 2023. s ciljem zaštite korisnika i ostalih sudionika prometa od potencijalne opasne vožnje proveden je i krajem 2021. Uz to, Bolt je razvio i dodatne sigurnosne značajke o kojima se više informacija nalazi u jutrošnjem priopćenju. S obzirom na skoro uvođenje eura u Hrvatskoj koje na snagu nastupa od 1. siječnja 2023. i Boltovi sustavi naplate prelaze na novu valutu, a Boltov interni tim sve sustave priprema na prelazak na euro – rečeno je u odgovoru.

Foto: Grad Osijek (arhiva, ilustracija)