5. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Slavonska općina ostala bez petine proračuna!? Novce s računa ‘oteo’ nepoznati počinitelj!

1 min read
- Policijska uprava požeško-slavonska istražuje računalnu prijevaru u kojoj je s računa Općine Kaptol u više navrata novac prebačen na račun nepoznatog primatelja - priopćili su iz policije.

Prije nekoliko dana, pisali smo, nepoznati je počinitelj ‘oscekerio’ slavonsku općinu za više desetaka tisuća kuna, no sada se neslužbeno doznaje kako je taj iznos znatno viši, oko 300.000 kuna. Razumjevanja radi, o koliko velikom iznosu za malenu općinu je riječ, njihov je ovogodišnji proračun oko 1,6 milijuna kuna. Pojednostavljeno, ostali su bez gotovo petine proračuna. Ilustrativno, u nepovrat im je otišlo skoro 3 mjeseca upravljanja općinskim sredstvima.

Nadamo se, ne u nepovrat, jer policija intenzivno traga za nepoznatim počiniteljem.

Nadalje, zbog istrage, koja je u tijeku, u policiji ne žele govoriti o iznosu koji je ukraden, no redom lokalni Požeško-slavonske županije, pišu kako je općina Kaptol ostala bez više od 300.000 kuna.

– Policijska uprava požeško-slavonska istražuje računalnu prijevaru u kojoj je s računa Općine Kaptol u više navrata novac prebačen na račun nepoznatog primatelja – priopćili su iz policije.

Iz razloga istrage ni općini ne otkrivaju točan iznos medijima.

Inače, sporne transakcije prebacivanja novca s računa općine na nepoznati račun, obavljane su 27. i 28. prosinca.

Foto: Pixabay (ilustracija)