21. veljače 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

VIDEO Azil podijelio film kako su u dom Ivane Šojat stigli Misha i ‘specoš’ Garavi!

2 min read
Naime, Ivana Šojat je, svjedoči u filmu, kući prvo dovela Mishu, svojedobno na tenjskom groblju nađenu, u kutiji praška za pranje rublja, govori.

– Znate kak’ to ide… Prvo dođeš po jednog psa pa te ona luuudo natjera da se zaljubiš u nju i u čitav azil – u uvodniku su kratkog filma napisali iz Udruge pobjede, osječkog Azila, svjedočeći kroz primjer osječke i hrvatske književnice i prevoditeljice Ivane Šojat, kako ‘krzneni frendovi’ osvoje srce i ispune dom.

Naime, Ivana Šojat je, svjedoči u filmu, kući prvo dovela Mishu, svojedobno na tenjskom groblju nađenu, u kutiji praška za pranje rublja, govori.

– Obožava djecu. Rekla sam kćeri nek’ mi rodi unuče, da se Misha ima s kim igrati – šali se i smije Ivana Šojat u filmu, dodajući kako joj je zbog Mishe kuća puna kamenja, koje pas donosi u zubima iz skoro svake šetnje.

A za Mishom u kuću Ivane Šojat stigao je i Garavi, inače ‘specoš’ iz Azila. Tako oni nazivaju one koje smatraju posebnima i nešto težima za udomljavanje, na što je, zacijelo, utjecao velik broj čimbenika do njihova dolaska u Azil, muka i tragedija kroz koje su prolazili.

Ali, Garavi je odabrao Ivanu Šojat. Jer, došla je u Azil, govori, po štene, ali je Garavi sjeo pokraj nje i pogledao ju u oči. Ponovio je to još jednom sljedećeg dana. I sada je u domu književnice.

– Rekla sam, cure neće biti štene, ide Garavi… – svjedoči u filmu Šojat.

Naviknuo se na i na mačke, prihvatio dom, obožava biti pokraj kauča, a ne na njemu…

Cijeli film pogledajte OVDJE.

Foto: Facebook (screenshot)