20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sutra ponovno s radom počinje poludnevni boravak za umirovljenike u Višnjevcu

1 min read
U boravku će povremeno biti organizirane i edukativno-informativne aktivnosti, kao i preventivni zdravstveni programi mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi.

Poludnevni boravak za umirovljenike u Višnjevcu ponovno počinje s radom u četvrtak, 5. siječnja 2023. godine , javlja Grad Osijek priopćenjem i nastavlja…

Višnjevački će se umirovljenici u ovom gradskome prostoru na adresi Dubrovačka 1 moći okupljati i družiti svakim radnim danom u vremenu od 12 do 15.30 sati te subotom od 8 do 12 sati. U boravku će ih dočekivati domaćin odnosno domaćica.

Umirovljenicima su u boravku dostupna tri stolna računala, besplatan internet, televizija, društvene igre i dnevni tisak. Prostor je grijan i klimatiziran te opremljen malom kuhinjom.

U boravku će povremeno biti organizirane i edukativno-informativne aktivnosti, kao i preventivni zdravstveni programi mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi.

Podsjetimo, ovo je treći dnevni, odnosno poludnevni boravak za umirovljenike na području Grada Osijeka. Otvoren je u veljači prošle godine, s ciljem poboljšanja kvalitete života osječkih umirovljenika, a u sklopu projekta Umirovljenici zajedno protiv socijalne isključenosti sufinanciranog sredstvima iz Europskog kohezijskog fonda.

Boravak je koristan ne samo umirovljenicima već i članovima njihovih obitelji, jer im omogućava slobodno obavljanje svakodnevnih obveza dok im član obitelji vrijeme provodi u poludnevnom boravku uz kvalitetne sadržaje. Takvim boravcima ujedno se smanjuje potreba za institucionaliziranim smještajem umirovljenika . zaključuje se u priopćenju Grada Osijeka.

Tekst i foto: Grad Osijek