19. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Odlična ideja! Kuhani gin! Priprema jednostavna, sastojci uglavnom svi u kuhinji!

1 min read
Jedna od dobrih ideja, koju donosi N1, je kuhani gin. Za pripremu vam trebaju, razumije se - gin, zatim još samo voda, limun, naranča i začini.

Kada se pije u malim količinama, vele, zdrav je. Koliko se to može reći za alkoholno piće. Ali, neosporno je da je popularan. U pitanju je ‘gospodin Gin’, ‘duša’ svih koktela. Dakle, gin je posljednjih godina postao vrlo popularan i u nas, a kokteli i varijacije brojni su.

Jedna od dobrih ideja, koju donosi N1, je kuhani gin. Za pripremu vam trebaju, razumije se – gin, zatim još samo voda, limun, naranča i začini.

Za dvije čaše kuhanog gina trebat će vam 50 ml gina, 100 ml vode, 50 ml cijeđenog soka limuna, 50 ml cijeđenog soka naranče, za ukrašavanje kriška limuna ili naranče i kupovni začin za gin, odnosno papar, borovnica, klinčići, kardamom, štapić cimeta, 2 žličice meda ili šećera. To je, ponavljamo, za dvije čaše. Treba li više, samo ‘duplajte’…

A onda, skuhajte vodu, u nju stavite začine, med i sokove od naranče i limuna. Pustite da zakuha, sklonite sa štednjaka i dodajte gin i dobro pomiješajte. Možete i ne morate ukrasiti čašu.

Umjesto vode možete koristiti sok od jabuke, tonik…

I samo pažljivo, ne previše, ne puno, ne stalno 🙂

Foto: Pixabay (ilustracija)