28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Županijski sud u Osijeku odredio istražni zatvor od 30 dana! Droga je ‘trebala stići’ u Njemačku!

2 min read
- Istražni zatvor je određen u trajanju od mjesec dana - zaključuje u priopćenju Županijski sud u Osijeku, kojeg potpisuje glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac.

Prije nekoliko dana na Bajakovu, usred gužvi na graničnom prijelazu, naše su službe otkrile kamion s oko 270 kilograma marihune. Vozač je uhićen i proslijeđen u istražni zatvor u Osijeku, a jučer Županijski sud u Osijeku javlja kako mu je određen jednomjesečni istražni zatvor. Saznaje se i da je droga bila namijenjena njemačkom tržišu.

– Dežurni sudac istrage dana 8. siječnja 2023., po prijedlogu DO USKOK-a, odredio je istražni zatvor protiv muške osobe rođenog 1979., iz Ohrida, državljanina Sjeverne Makedonije, zbog postojanje osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo protiv javnog reda – počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja iz čl. 329. st. 1. toč. 4. u svezi s čl. 190. st. 1. i 2. KZ/11, iz zakonskih osnova iz čl. 123. st. 1. toč. 1. i 3. ZKP/08, odnosno postojanja bojazni da bi isti pobjegao sa prostora Republike Hrvatske i postao nedostupan, te zbog bojazni od ponavljanja djela – javlja priopćenjem Županijski sud u Osijeku i nastavlja…

– Utvrđeno je da je osumnjičenik 6. siječnja 2023. na MCGP Bajakovo ušao u Republiku Hrvatsku iz Republike Srbije upravljajući teretnim i priključnim vozilom, u kojem je pronađeno sakrivenih 20 vreća sa sadržajem od 269,361 kg materije nalik na drogu marihuanu, koju je prevozio za SR Njemačku u dogovoru sa više osoba.

– Istražni zatvor je određen u trajanju od mjesec dana – zaključuje u priopćenju Županijski sud u Osijeku, kojeg potpisuje glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Carina (screenshot)