5. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U osječkoj Fininoj poslovnici: Kako izaći iz duga? Daju besplatne savjete…

2 min read
U Zagrebu je savjetovalište otvoreno svo vrijeme trajanja projekta, u prosincu su savjetovališta bila otvorena u Splitu i Rijeci, a sada je na redu i Osijek. Poslije Osijeka slijede još Pula i Čakovec.

U Fininoj poslovnici u Osijeku, u Jägerovoj, građani mogu od danas, od 17. siječnja, do 07. veljače ’23. godine, dobiti besplatne individualne savjete o izlasku iz duga svaki utorak od 10 do 16 sati, javlja danas medijima Fina, nazivajući savjetovanje – Skok iz duga.

– Savjetovanje o izlasku iz duga za građane provodi se u sklopu EU projekta “Skok iz duga”, u organizaciji nositelja projekta – Unije potrošača Hrvatske, udruge za financijsku inkluziju Padobran i BE-ON savjetovanje kao partnera, te u suradnji s Finom – javljaju.

U Zagrebu je savjetovalište otvoreno svo vrijeme trajanja projekta, u prosincu su savjetovališta bila otvorena u Splitu i Rijeci, a sada je na redu i Osijek. Poslije Osijeka slijede još Pula i Čakovec.

– Individualno financijsko savjetovanje o izlasku iz duga iskustveno je potvrđeno kao jedan od najučinkovitijih načina rješavanja problema prezaduženosti. Savjetovanje će pružati neovisni stručnjaci prezaduženim ili potencijalno prezaduženim građanima s ciljem pronalaska najboljeg mogućeg načina za izlaz iz prezaduženosti. Ono može uključivati pružanje informacija o financijskim proizvodima i uslugama, planiranje i uravnoteženje budžeta, pomoć u postupku sklapanja nagodbi s vjerovnicima, pregovore s kreditorima i savjete u upravljanju računima – objašnjavaju iz Fine.

– Cilj savjetovanja je analiza financijskog stanja koja uključuje obradu svih potrebnih podataka i dokumentacije o prihodima, obvezama, vjerovnicima, ovršnim ispravama i slično. Ovisno o rezultatima analize, građani dobivaju konkretan savjet za pokretanje rješenja – zaključuje se u najavi.

Najava dolaska u savjetovalište nije potrebna, a ukoliko građani nisu u mogućnosti doći u radnom vremenu savjetovališta, za dogovor o terminu osobnog savjetovanja, te ostale informacije, mogu se javiti na broj 01 4844 877 ili putem e-maila padobran@padobran.hr.

Foto: