25. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Samohrana majka pokušala opljačkati trgovinu: Bocom deterdženta udarila blagajnicu u glavu!

2 min read
Gospođa je priznala svoj 'grijeh', dodajući kako je nezaposlena majka malodobnog djeteta i kako žive od 348 kuna dječjeg doplatka.

Samohrana majka je pokušala opljačkati jednu trgovinu. Udarila je blagajnicu bocom tekućeg deterdžerta po glavi i zatražila novac. Na koncu ga nije uzela, ali je zaradila kazneni progon i presudu za pokušaj razbojništva. Da je teže ozlijedila blagajnicu, prošla bi puno gore, a ovako je dobila godinu dana uvjetnog zatvora.

Prema presudi, koju donosi portal Danica.hr, sve se dogodilo u studenom oko 17.30 sati u dućanu u Ulici Vjenceslava Novaka u Slavonskom Brodu.

– …u nakani da dođe do novca, došla do blagajničkog pulta te prodavačicu udarila PVC bocom tekućeg deterdženta u potiljak te joj rekla: ‘Šuti, vadi, vadi pare’. Nakon što je u trgovinu ušla nepoznata muška osoba, udaljila se ne odnijevši ništa – stoji u presudi, koju citira portal.

To je značilo kazneno djelo razbojništva u pokušaju. Na presudu se još može žaliti, jer je ista nepravomoćna.

Gospođa je priznala svoj ‘grijeh’, dodajući kako je nezaposlena majka malodobnog djeteta i kako žive od 348 kuna dječjeg doplatka.

– Zašto sam to učinila? Bila sam u teškoj financijskoj situaciji, sve mi se skupilo i eto… Žao mi je zbog svega – kajala se na sudu, piše portal.

Blagajnica je svjedočila također… Gospođa je na blagajnu stigla s deterdžentom i bocom crnog vina.

– Račun je iznosio 27,98 kuna, a ona mi je dala 30 kuna. Kad sam se okrenula prema tipkovnici da otvorim blagajnu, iznenada sam dobila udarac u stražnju stranu glave, od kojeg sam zateturala i pala na policu pokraj blagajne – kazala je, dodajući… – Tada mi je ta žena prišla iza pulta, stisnula na policu pokraj blagajne i počela vikati: ‘Šuti i vadi pare’…

Gospođa je ušla u osobni automobil i odvezla se, ali je blagajnica zapisala registraciju.

Liječnik je blagajnici utvrdio ozljede u vidu natučenja glave u zatiljnoj regiji te trzajnu ozljedu vrata…

Foto: Pixabay (ilustracija)