28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dva maloljetnika policiji: “Oteti smo i voze nas prema Osijeku u bijelom kombiju!” Neslana šala!

2 min read
Šala nikome nije 'sjela'. Portal piše, neslužbeno, ni Službi 112, ni policiji, ni interventnoj policiji... Jer, u ovakvim slučajevima svi 'skaču', svaka je sekunda bitna...

Neslanu su šalu policiji priredila dva maloljetnika iz Orahovice. Nazvali su policiju u petak, jučer, malo iza podneva, tvrdeći kako su oteti i kako ih u bijelom kombiju voze prema Osijeku. Svoju ‘otmicu’ prijavili su na 112, tamošnji Županijski centar Virovitičko-podravske županije.

Kako neslužbeno doznaje i piše portal ICV.hr, poziv je uputio jedan od maloljetnika, kazavši kako su ih ‘oteli neki ljudi i voze izvan grada’. Prekinuo je potom liniju, piše portal, ali je operater uzvrati poziv. Maloljetnik se javio i ‘potvrdio’ kako su oteti, da su u kombiju i da idu prema Osijeku, da bi opet završio poziv, prekinuo liniju.

Policija je, razumije se, hitno reagirala, ne želeći ni sekunde sumnjati u poziv. Kako nadalje piše portal, brzim operativnim djelovanjem u više smjerova otkriveno je da su dječaci na sigurnom, u svom gradu, Orahovici. Prijava je bila lažna.

Šala nikome nije ‘sjela’. Portal piše, neslužbeno, ni Službi 112, ni policiji, ni interventnoj policiji… Jer, u ovakvim slučajevima svi ‘skaču’, svaka je sekunda bitna…

Za portal ICV.hr iz PU VPŽ, pišu, samo je rečeno kako istraga još traje i da im ništa više ne mogu reći, napominjući da je ovo jedna od onih situacija koja treba potaknuti roditelje da ozbiljno razgovaraju sa svojom djecom o korištenju mobitela i zvanju hitnih službi.

Također, neslužbeno, portal doznaje kako je riječ o dvojici učenika nižih razreda osnovne škole.

Foto: Pixabay (ilustracija)