2. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Utakmica Osijeka i Rijeke u Gradskom vrtu: Snijeg, VAR, penal, dva gola i bod!

1 min read
Valja zapamtiti i da je VAR bio na utakmici. Živković, 16-godišnji debitant, primio je loptu na 6 metara i svladao Labrovića. Ali, 5 minuta VAR-a je reklo - zaleđe, minimalno, ali zaleđe.

Započeo je Špoljarić, završio Frigan. Do 38. minute utakmice postavljen je konačan rezultat sraza u Gradskom vrtu između Osijeka i Rijeke, 1-1. Osijek je došao u vodstvo u 9, minuti, a iz 11-erca je Rijeka poravnala pola sata kasnije.

Caktaš je izveo udarac iz kuta, Žaper skočio, vratio loptu na prvu vratnicu, Špoljarić također nakskočio čuvara i poentirao. Bilo je to u spomenutoj 9. minuti.

A onda… Janković je pokušao ubaciti s lijeve strane, a njegov ubačaj, odlučio je sudac Kolarić, rukom je blokirao Lovrić. Frigan se zaletio i pogodio.

Inače, travnjak Osijeka do konca prvog poluvremena pokrio je snijeg, uvjeti za igru nisu bili laki, ali u pauzi se čistilo. Pa ipak, do kraja utakmice igrači su ‘zaorali’ dobru količinu trave.

Valja zapamtiti i da je VAR bio na utakmici. Živković, 16-godišnji debitant, primio je loptu na 6 metara i svladao Labrovića. Ali, 5 minuta VAR-a je reklo – zaleđe, minimalno, ali zaleđe.

Osijek je na ljestvici na 3. poziciji s 31 bodom i dvije utakmice manje od vodećeg Dinama, kao i 10 bodova.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)