29. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Još nije gotovo sa snijegom u Osijeku!? Evo kada stiže nova ‘porcija’…

1 min read
...koncem tjedna ponovno će temperature biti ispod nule, u subotu i do -4 u Osijeku, a u nedjelju možemo opet očekivati nešto snijega, pokazuje meteogram.

Danas kiša, sutra kiša… Suho bi moglo biti u Osijeku od sredine tjedna, nakon srijede prijepodne. Pa ipak, neće biti bitno toplije, ali ni odveć hladno. Temperature će biti iznad nule, jer ostaje i uglavnom oblačno, sugerira računalna prognoza DHMZ-a, meteogram za 7 dana.

Međutim, koncem tjedna ponovno će temperature biti ispod nule, u subotu i do -4 u Osijeku, a u nedjelju možemo opet očekivati nešto snijega, pokazuje meteogram.

Naime, od petka se očekuje jači sjeverni vjetar, u subotu značajnije zahlađenje, a u nedjelju i malo snijega. Neovisno o tome koliko ga padne, tog dana će svakako imati mogućnost zadržavanja, jer temperatura će biti na nuli ili ispod, dočim će prethodnih dana tlo i zrak biti dodatno rashlađeni.

Pa ako se ovaj snijeg otprije koji dan već otopio, sljedeći nam dolazi. Koliko dugo, tek ćemo vidjeti, no otprije su dugoročne prognoze dostupne ne internetu pokazale kako ćemo ovu zimu uglavnom proći ‘bez ogrebotine’, a da će proljeće relativno brzo stići u Osijek i Slavoniju.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & DHMZ (screnshot)