2. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Jutros! Strašno! ‘Smireno i lagano’…, suprotnim smjerom osječkom obilaznicom…

1 min read
Vozilo se kretalo prema Retfali, odnosno zapadnom izlazu iz Osijeka.

Prije šest dana smo pisali o slučaju vožnje osječkom obilaznicom u suprotnom smjeru, gdje je izvjesni automobil, odnosno vozač/ica vozio u krivom smjeru, sjevernim kolničkim trakom prema istoku Osijeka, Donjem Gradu, Vukovaru…, da bi nam danas čitatelj poslao jutros (23.1.’23. !?) snimljen video zapis, tvrdi, jutrošnje vožnje obilaznicom, na isti način, samo u drugom smjeru, prema zapadu.

Kako je razvidno u video zapisu, vozilo se kretalo u smjeru ‘istok-zapad’, kao i u onom spomenutom slučaju, u blizini Metroa i stadiona Gradski vrt. Vozilo se kretalo prema Retfali, odnosno zapadnom izlazu iz Osijeka.

Kako je završila vožnja, nemamo informaciju, ali dok se policija nije morala oglasiti o ovom izuzetno opasnom slučaju, zacijelo je prošlo, na svu sreću, bez prometne nesreće.

Prema važećem Zakonu za ovakvu vožnju, cestom za motorna vozila, može se izreći kazna do 2.650 eura, ali i 60 dana zatvora, umjesto. Sve, naravno, uz pretpostavku da je to ‘jedini problem’. Ponovi li vozač ovakav prekršaj, tada može ostati i bez vozačke dozvole na neko vrijeme. Uglavnom, puno je članaka i stavaka koji definiraju ovakvu vožnju kao kažnjivu…

Foto: Čitatelj (video, screenshot)