2. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Novo na Instagramu! Uskoro! Ne želite gledati objave ‘mršavljenje’, ‘dijeta’…, nema problema!

1 min read
Iz Mete su najavili dvije nove opcije. Prva omogućuje bolje upravljanje sadržajem koji se prikazuje, a druga utišavanje obavijesti.
joga yoga sunčano djevojka

Dosadile su vam objave ‘mršavljenje’? Ili one s oznakom ‘dijeta’? Nema problema. Instagram uvodi novosti, a koje će vas ‘spasiti’ objava koje ne želite vidjeti. Iz Mete su najavili dvije nove opcije. Prva omogućuje bolje upravljanje sadržajem koji se prikazuje, a druga utišavanje obavijesti.

Prva je rezultat pritiska zbog načina na koji ova mreža djeluje na tinejdžere, vjeruje se. Jer, ako već govorimo o pojmovima poput ‘dijeta’ ili ‘mršavljenje’, pojedine objave mogu sadržavati i zdravstveno opasne savjete, javlja Zimo. Jer, uvijek postoji mogućnost da ih dijele osobe bez stručnosti. Nadalje, piše Haugen, 2/3 tinejdžerica koje koje nisu sretne sa svojim tijelom, osjećaju se još gore nakon gledanja takvih objava. Inače, tvrtka je još ’21. godine predstavila roditeljske kontrole i filtriranje privatnih poruka. Sada se opcija širi na ‘feed’.

Druga opcija je onemogućavanje prikazivanja obavijesti. Bilo s Instagrama, bilo privatnih poruka. Pošiljatelj poruke dobit će automatsku obavijest o aktiviranom ‘tihom modu’. Instagram će ‘klincima’ i reći kada su predugo na Instagramu i da je vrijeme za utišavanje. Ta je opcija već je dostupna ne nekoliko tržišta – u SAD-u, Velikoj Britaniji, Irskoj, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu.

Foto: Pixabay (ilustracija)