2. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Donna Vekić ostala bez polufinala Grand slama! Ali, u ponedjeljak će biti 34. na svijetu!

1 min read
Donna bi, plasmanom u četvtfinale Australian Opena, u ponedjeljak trebala biti najbolja hrvatska tenisačica, na 34. mjestu WTA ljestvice.
donna vekić

Četvrtfinale ostaje, za sada, najveći Grand slam doseg osječke tenisačice Donne Vekić. U četvrtfinalu Australian Opena zaustavila ju je Bjeloruskinja Arina Sabalenka, sa 6-3 i 6-2. Donna nije uspjela do polufinala australskog turnira, već je to, za manje od dva sata meča, za rukom pošlo suparnici. Sabalenka u polufinalu igra protiv Mage Linette, koja je malo ranije slavila protiv Karoline Pliskove.

Osječanki od početka meča nije išlo najbolje ovaj puta. Imala je više dvostrukih pogrešaka na servisu, dok je, s druge strane, Sabalenka ispravila svoj niz neforsiranih grešaka i nezaustavljivo krenula prema trijumfu. Drugi set Bjeloruskinja je otvorila s 3-0, a oduzevši dva servisa Vekić. Naša se tenisačica borila do samog kraja, do ‘posljednje kapi znoja’…

Donna bi, plasmanom u četvtfinale Australian Opena, u ponedjeljak trebala biti najbolja hrvatska tenisačica, na 34. mjestu WTA ljestvice. Jer, osvojeno je novih 420 bodova, čime će priječi Petru Martić na 36. mjestu.

Foto: Instagram (screenshot)