29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječki ustavni stručnjak ‘zasolio ranu’ Zagrepčanima: Trebate li ‘outsource’ gradonačelnika?

1 min read
- Možemo im ponuditi 'outsourceane' i radnike iz Unikoma. Mislim, svi smo mi u istoj zemlji, trebamo si pomoći... - dometnuo je Palić, izražavajući razumnu želju da se za interes građana Zagreba situacija što prije ondje razriješi.
palić mato

Foto: Facebook (screenshot)

Profesor s Pravnog fakulteta u Osijeku, ustavni stručnjak doc.dr.sc. Mato Palić, na Facebooku je ‘postom’ ponešto, bez zle namjere, ‘zasolio ranu’ Zagrepčanima, a u situaciji štrajka radnika Čistoće i višednevnog ne odvoza smeća i otpada s ulica glavnog grada države.

– Zagrepčani imaju najveći prirez u državi i najviše smeća na ulicama. Ukoliko vam treba ‘outsourceati’ gradonačelnika iz nekog grada gdje stvari funkcioniraju, samo recite – napisao je Mato Palić, čime je, neodoljivo je jasno, kao Osječanin, sugerirao zacijelo gradonačelnika iz grada koji odvaja više od 50% otpada i čija gradska tvrtka otpad odvozi i blagdanima.

– Jedino gradonačelnici Osijeka i Dubrovnika dolaze u obzir – napisao je jedan od komentatora Palićevog ‘posta’.

Telefonski smo kratko u večernjem miru kontaktirali dr. Palića. Nasmijao se, znajući da smo posegnuli za ‘prijenosom posta’. Ustvrdio je da ‘zle namjere’ nema, već dodaje da se ‘u muci poznaju junaci’…

– Možemo im ponuditi ‘outsourceane’ i radnike iz Unikoma. Mislim, svi smo mi u istoj zemlji, trebamo si pomoći… – dometnuo je Palić, izražavajući razumnu želju da se za interes građana Zagreba situacija što prije ondje razriješi.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)