16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kamera kod Osijeka se ‘isplatila’! U godinu dana 1.500 ‘fotki’! A vozilo se i 152 km/h! Dozvoljeno je 50…

2 min read
Godinu dana poslije kamera je dala rezultat. Manje je prekoračenja brzine, sigurnost u Ernestinovu je veća, ali do postizanja tog željenog efekta mirnijeg prometa, kamera je uhvatila 'grešnike' s po 150 i više kilometara na sat, pisala je jučer Marijana Junušić.

Prije godinu dana pisali smo i upozoravali vozače o tome kako je nedaleko benzinske postaje u Ernestinovu stigla kamera. S kamerom je došla i nova najveća dopuštena brzina, od 50 km/h, pisala je i putem svog Facebook profila tamošnja načelnica Marijana Junušić.

Godinu dana poslije kamera je dala rezultat. Manje je prekoračenja brzine, sigurnost u Ernestinovu je veća, ali do postizanja tog željenog efekta mirnijeg prometa, kamera je uhvatila ‘grešnike’ s po 150 i više kilometara na sat, pisala je jučer Marijana Junušić.

– Kako bismo povećali razinu sigurnosti u naselju, spriječili razvijanje velikih brzina i smirili promet na izuzetno prometnoj državnoj cesti Osijek – Vinkovci koja prolazi kroz naselje Ernestinovo, inicirali smo postavljanje kamere za nadzor brzine kretanja vozila. Od postavljanja kamere u veljači 2022. godine, kamera je zabilježila preko 1.500 prekoračenja brzine – napisala je načelnica općine, dodajući…

– Najveća zabilježena brzina iznosila je 152 km/h u 12:03 sati, odnosno danju, u vrijeme kada se djeca vraćaju iz škole svojim kućama, dok je najveća brzina noću iznosila 142 km/h, što je trostruko više nego što je dozvoljeno, budući da je dozvoljena brzina kretanja vozila ograničena na 50km/h.

– No, unatoč ovim poraznim podacima, ohrabruje činjenica da je kamera polučila željeni rezultat, da se broj prekoračenja iz mjeseca u mjesec smanjivao te da se promet znatno smirio.

– Ohrabreni polučenim rezultatima i nadalje ćemo graditi prije svega sigurnu i ugodnu zajednicu za življenje! – zaključuje na svojoj Facebook stranici načelnica.

Foto: MUP (screenshot)