19. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

“Sviraj to ponovno, Sam!” Imamo za vas ulaznice za predstave u HNK! Pažljivo čitajte i natječite se!

2 min read
Za vas imamo ulaznice za predstave za ponedjeljak 6. veljače i za utorak, 7. veljače. Dijelimo 1x2 ulaznice za svaki od dva dana!

U petak 3. veljače, HNK u Osijeku premijerno će izvesti komediju Woodyja Allena – Sviraj to ponovno, Sam. Matija Kačan bit će Allan Felix, Armin Ćatić Humphrey Bogart, Pablo, Matea Grabić Ćaćić utjelovljuje Lindu Christie, Goran Vučko Dicka Christiea, dočim Sara Lustig preuzima rolu Nancy, Ilse, Vanesse, go-go plesačica i napokon Monika Lanšćak Ginu, mladu intelektualku, Barbaru.

Dan poslije premijere, u subotu, 4. veljače, od 20 sati na rasporedu je repriza, u ponedjeljak 6. veljače od 19 sati predstava za pretplatnike, a već četvrta izvedba slijedi odmah u utorak, 7 veljače, u 18 sati.

Za vas imamo ulaznice za predstave za ponedjeljak 6. veljače i za utorak, 7. veljače. Dijelimo 1×2 ulaznice za svaki od dva dana! Potrebno je u komentar ove objave na Facebooku ‘tagirati’ osobu s kojom želite ići u kazalište i javno podijeliti objavu na svom zidu na Facebooku. U nedjelju, 5. veljače, poslijepodne ćemo objaviti imena dobitnika u komentaru naše objave. A dobitnici će pola sata prije predstave podići svoje ulaznice na blagajni HNK-a i ići u kazalište. Sretno.

Prijevod ovog djela pripremila je Katarina Stipić Komadina. Režija i adaptacija u rukama je Tamare Damjanović, scenografiju potpisuje Sheron Pimpi Steiner, kostime Ivana Živković, skladateljica je Katarina Ranković, suradnik sa scenski pokret je Vuk Ognjenović, a oblikovatelj svjetla Luka Matić.

– Sviraj to ponovno, Sam – klasična je komedija u maniri Woodyja Allena, priča o ‘spašavanju’ izgubljenog muškarca, hipohondra i neurotičnog filmskog kritičara koji nakon odlaska supruge i razvoda ne može pohvatati konce vlastita identiteta i društvene ‘lokacije’. Ova komedija s melodramatskim elementima ujedno je i ‘hommage’ kultnom filmskom klasiku, Casablanci, čiji se glavni glumac, Humphrey Bogart (Rick Blaine), pojavljuje u fantazijama psihički uzdrmanog protagonista predstave te mu daje savjete kako postupati s njemu tragično nedokučivim ženama. Ova predstava prožeta specifično Allenovim humorom proizašlim iz sveopće konfuzije, spleta stvarnosti i fantazije, komedija kojom se na prilično opušten način tretira zapravo ozbiljna tema, predstava-složenac cijelog niza slojeva kompleksne humornosti će kao koprodukcija HNK u Osijeku i Kazališta Virovitica premijerno zaigrati 3. veljače 2023. u režiji Tamare Damjanović – ukratko su opisali iz HNK-a spektakl koji će se uprizoriti 3. veljače.

Foto: HNK Osijek, Kristijan Cimer (ustupljeno za objavu)