29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Stradao i parking Vodovoda! Eljuga: “Sve je sanirano! Ekipe za građane dežuraju do daljnjega”

1 min read
- Na parkiralištu smo imali stablo i granje koje je vjetar srušio. Naše su dežurne službe odmah sanirale štetu. Sve je počišćeno. Nema govora o problemima, službe rade svoj posao, ne oklijevaju - govori Eljuga i dodaje...

Snažan vjetar s udarima i do 90 km/h, a za koje upozorava DHMZ kako bi mogli dosegnuti i 105 km/h, poharao je i parkiralište Vodovoda u Osijeku. Kao i sve druge gradske službe, kao i sva druga gradska poduzeća, Vodovod je odmah krenuo u sanaciju parkinga, srušenih stabala i granja, a njihove službe ostaju i nadalje dežurne, sve do smirivanja vjetra.

Kako nas je izvijestio član uprave Vodovoda Marko Eljuga, vodi se računa o ogradama i znakovlju na svim iskopima Vodovoda, a sve što se uoči da je stradalo pod naletima vjetra, sanira se odmah.

– Na parkiralištu smo imali stablo i granje koje je vjetar srušio. Naše su dežurne službe odmah sanirale štetu. Sve je počišćeno. Nema govora o problemima, službe rade svoj posao, ne oklijevaju – govori Eljuga i dodaje…

– Kao i svugdje u gradu, sve se odmah sanira. Ostajemo dežurni dokle god je potrebno, poput svih drugih službi u gradu. Svi smo u kontaktu – govori član uprave Vodovoda.

Smirivanje vjetra očekuje se oko 17 sati, izvijestio je ranije šef Stožera Civilne zaštite Grada Osijeka i zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin, dodajući kako je u Osijeku bio velik broj intervencija, kako su na terenu Unikom, JVP Osijek… Najveća šteta bila je na tržnici, gdje je udar vjetra otkunio dio krova vanjskog dijela tržnice.

Foto: Vodovod (screenshot), OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)