1. travnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Radić obećao skoru najavu novog velikog prometnog projekta! Rješava se ‘čvor Frigis’!?

1 min read
- Uskoro ćemo najaviti jedan veliki projekt, a to je denivelacija kružnog toka na osječkoj obilaznici, koja je također u rekonstrukciji, kod čvora Frigis - izgovorio je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Rekonstrukcija tramvajske pruge, izgradnja podvožnjaka na Čepinskoj, rekonstrukcija vodovodne mreže, odvodnje, novi autobusi, niskopodni tramvaji, radovi u luci, u zračnoj luci…, duga je niska prometnih i infrastrukturnih projekata koji se provode u Osijeku, da bi gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, obilazeći danas završnu fazu obnove zgrade željezničkog kolodvora u Osijeku, jednom rečenicom ‘okrznuo’ novi veliki projekt koji će ubrzo biti najavljen.

– Uskoro ćemo najaviti jedan veliki projekt, a to je denivelacija kružnog toka na osječkoj obilaznici, koja je također u rekonstrukciji, kod čvora Frigis – izgovorio je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Iako drugih informacija nema, iako drugo ništa osim toga, za sada, nije rečeno, naša je pretpostavka, sukladno nekim ranijim ‘šaputanjima’, kako će trenutno stanje dvaju nadvožnjaka i kompleksne petlje kod Portanove, na čvoru Frigis, biti efektnije i trajno riješeno.

No, čekamo cjelovitu najavu projekta…

– Prometna povezanost, prometna infrastruktura…, to su sve preduvjeti za razvoj gospodarstva. Unazad 10 godina mi već sada imamo rekordno nisku nezaposlenost i rekordno visoku zaposlenost u Osijeku – zaključio je Radić istom prilikom.

Foto: Grad Osijek (screenshot)