29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Što ste spremni učiniti za ljubav? Otkrijte tajnu “Ljubavnog napitka”! Imamo ulaznice za Vas…

2 min read
Svaki dan imat će dva dobitnika/ce s po dvije ulaznice. Potrebno je u komentar ove objave na Facebooku ‘tagirati’ osobu s kojom želite ići u kazalište i javno podijeliti objavu na svom zidu na Facebooku.

– Što ste spremni učiniti za ljubav? Otkrijte tajnu Ljubavnog napitka! – naslovili su pozivnicu u osječki teatar iz HNK-a, naslovom i komičnom operom Gaetana Donizettija, koja će biti izvedena pod dirigentskom palicom maestra Mladena Tutavca, u režiji Ozrena Prohića, 24. i 25. veljače u 19 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

U ulozi Adine dvije su alternacije, Vesna Djurković i Katarina Toplek Horvat, Nemorino pripada Kristianu Marušiću i Ladislavu Vrgoču. Belcore je ili Robert Adamček ili Dalibor Hanzalek ili Leon Košavić, Dulcamara Blaž Galojlić ili Berislav Puškarić, a Giannetta Ivana Medić ili Kristina Owais, Andrea Paić.

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK, telefon 031/220-749 ili online na www.hnk-osijek.hr.

Međutim, za vas imamo 2×2 ulaznice, za izvedbe 24. i 25. veljače, za sljedeći petak i subotu. I dijelimo ih, za svaki od ta dva dana po 2×2! Svaki dan imat će dva dobitnika/ce s po dvije ulaznice. Potrebno je u komentar ove objave na Facebooku ‘tagirati’ osobu s kojom želite ići u kazalište i javno podijeliti objavu na svom zidu na Facebooku. U četvrtak 23. veljače, za 7 dana, oko 18 sati ćemo objaviti imena dobitnika u komentaru naše objave. A dobitnici će pola sata prije predstave podići svoje ulaznice na blagajni HNK-a i ići u kazalište. Sretno.

– Komična opera koju je veliki Donizetti skladao u samo dva tjedna još je za života svog autora postala jedno od njegovih najizvođenijih djela koje uz Luciu di Lammermoor ni gotovo dva stoljeća kasnije ne silazi s repertoara najvećih svjetskih opernih kuća. Ljubavni napitak je nastao prema libretu Felicea Romanija koji temeljno nadahnuće crpi iz komedije francuskog dramatičara Eugenea Scribea, predloška za Auberovu operu Le Phyltre koja je, pak, nadahnuta srednjovnekovnom romancom Tristan Gottfrieda von Strassburga. Radnju srednjovjekovne legende Donizetti iz Baskije premješta u rodnu sjevernu Italiju, no poruka njegova remek djela ostaje neizmijenjeno ista: ljubavni napitak o kojem kazuju drevne legende poprima posve novo značenje i poruku da su ljudi itekako u mogućnosti jedni drugima pružiti ljubav i dobrotu i bez pomoći bilo kakvog eliksira. Ova prpošna opera prepuna dojmljivih, pamtljivih arija zaigrat će pod dirigentskom palicom maestra Mladena Tutavca, u režiji Ozrena Prohića – stoji zapisano na mrežnim stranicama HNK u Osijeku.

Foto: HNK, Kristijan Cimer (screenshot, ustupljeno za objavu)