30. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Snijeg, ceste, struja, stabla… Unikom nastavlja soliti i poslijepodne, ralice dežurne i dalje…

2 min read
Također, podsjećamo kako su u Osijeku i okolici, u Osječko-baranjskoj županiji, vatrogasci noćas i jutros imali pune ruke posla.

Snijeg koji je sinoć iza 21 sat počeo padati u Osijeku, zimska služba grada, djelatnici Unikoma, dočekali su potpuno spremni. Krenuli su odmah soliti najdelikatnije dijelove dionica, mostove, kružne tokove, podvožnjake…

– Djelatnici zimske službe počeli su soliti ceste u 21 sat. Poslije mostova, kružnih tokova i podvožnjaka nastavili su sa soljenjem i svih ostalih cesta i nogostupa koji su u programu zimskog održavanja – javili su iz Unikoma, što smo već i prenijeli tijekom jutra.

Raličenje cesta, kažu, započelo je od 3 sata ujutro i završeno je jutros u 7 sati. Isto vrijedi i za nogostupe, no njih se ipak čistilo duže.

– Na terenu je bilo 14 vozila s ralicom i rasipačem namijenjenih čišćenju cesta i 8 vozila s ralicom i rasipačem za čišćenje nogostupa – dodali su, naglasivši kako su spremni za poslijepodnevne izazove.

– U dnevnom dežurstvu su 2 vozila s ralicom i rasipačem te je sve spremno za novo soljenje tijekom poslijepodneva. Sve ceste su čiste i prohodne! – dodali su iz Unikoma.

Podsjećamo, do 7 jutros palo je 10 centimetara snijega u Osijeku, temperatura je u 14 sati bila blago iznad nule, točnije 0,3 stupnja, a lagan snijeg pada i dalje, očekuje se i sutra. Temperatura će tijekom sutranjeg dana od jutra dos redine dana biti između -1 i 3 stupnja.

Također, podsjećamo kako su u Osijeku i okolici, u Osječko-baranjskoj županiji, vatrogasci noćas i jutros imali pune ruke posla.

Bez struje je noćas i jutros zbog snijega u Osječko-baranjskoj županiji ostalo oko 1.500 domaćinstava u širem našičkom i širem đakovačkom kraju. Zbog pada dalekovoda bez struje su ostali dijelovi ili cijela mjesta, što uključuje Feričance i Bokšić na jednom kraju, Gorjane na drugom…

Iz Županijskog centra 112 Osječko-baranjske županije za OsijekExpress.com jutros potvrđuju kako je samo između 7 i 9 sati jutros bilo više poziva zbog pada stabala na prometnice, parkirališta i nogostupe. U Gašincima je, primjerice, kazuju nam, palo 9 stabala. oko Podgorača također veći broj, dodaju.

Tako i u izvješću jutros istog centra stoji da su vatrogasci iz Osijeka imali tehnička intervenciju uklanjanja stabla sa zgrade u Osijeku, kao i četiri intervencije uklanjanja stabla sa prometnica i parkirnih mjesta.

Pet intervencija uklanjanja stabala s prometnica imali su vatrogasci iz Valpova, dvije iz Đakova, po jednu intervenciju iz Našica i Trnave.

– Noćas smo odradili pet tehničkih intervencija uklanjanja stabla sa ceste… – izvijestili su i iz DVD-a Valpovo na svojoj Facebook stranici, dijeleći fotografije s intervencija.

Upozorenje DHMZ-a za Osijek i Slavoniju još stoji, očekuje se da bi snijeg mogao padati tijekom cijelog dana, kao i stvaranje snježnog pokrivaa do oko 15 centimetara.

Foto: Unikom, Facebook (screenshot)