25. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

VIDEO Predstavljen vizualni identitet OBŽ Europske regije sporta!

2 min read
Višegodišnji rad na razvoju sportske infrastrukture, edukacija i uključivanje svih starosnih skupina u bavljenje sportom, a osobito mladih te podrška vrhunskim sportašima učinili su Osječko-baranjsku županiju prepoznatljivom u svijetu sporta.

Na prošlotjednoj dodjeli nagrada najboljim sportašima grada Osijeka i Osječko-baranjske županije za 2022. godinu, prvi je put predstavljen i vizualni identitet Osječko-baranjske županije Europske regije sporta za 2024. godinu.

Prestižna je to titula koju je Županiji dodijelila ACES European capitals and cities of sport federation na gala svečanosti, upriličenoj u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Višegodišnji rad na razvoju sportske infrastrukture, edukacija i uključivanje svih starosnih skupina u bavljenje sportom, a osobito mladih te podrška vrhunskim sportašima učinili su Osječko-baranjsku županiju prepoznatljivom u svijetu sporta.

– Razvoj sporta i sportske infrastrukture je proteklih godina bio jedan od naših prioriteta, jer smo svjesni benefita koje donosi bavljenje sportom za razvoj mladih ljudi, ali i osoba svih životnih dobi. Osječko-baranjska županija može se pohvaliti i vrhunskim sportašima u nogometu, gimnastici, odbojci, veslanju, tenisu, rukometu i brojnim drugim sportovima. Kandidatura za Europsku regiju sporta bila je logičan nastavak svih naših aktivnosti, a činjenica da smo tu titulu i dobili govori da radimo dobar posao i daje nam motivaciju da radimo još više i kvalitetnije – rekao je župan Ivan Anušić.

Pripreme za „sportsku godinu“ su u tijeku, a prvi korak bila je izrada prepoznatljivog vizualnog identiteta koji je uz kratki video brojnih sportova i sportske infrastrukture na području Osječko-baranjske županije predstavljen javnosti.

– Naša je županija izuzetno dobro organizirana po pitanju sporta bilo amaterskog ili profesionalnog, individualnog ili ekipnog, a do sada smo se pokazali kao dobri domaćini u organizaciji velikih sportskih manifestacija. Titulu Europske regije sporta ćemo kvalitetno iskoristiti i tijekom 2024. godinu još ćemo snažniji naglasak staviti na sport, izgradnju sportske infrastrukture, opremanje sportskih terena i podizanje kvalitete i uvjeta treniranja svih sportaša od rekreativnih do profesionalnih – rekao je župan Anušić.

U pripremi je i izrada internet stranice koja će na jednom mjestu predstaviti sve sportske uspjehe i potencijale sportaša s područja Osječko-baranjske županije kao i kalendar aktivnosti koje će se događati tijekom pripremne 2023. godine te tijekom 2024. godine kada će Županija s ponosom nositi ovu titulu. U skladu s europskim priznanjem koje će zasigurno doprinijeti dodatnoj popularizaciji sporta i sportskih aktivnosti, Osječko-baranjska županija u svom je proračunu predvidjela i dodatna ulaganja u izgradnju sportske infrastrukture.

Tekst i foto: OBŽ