21. veljače 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nije ‘vrući limeni krov’, ali su vatrogasci morali po mačku! Vatrogasac Tomislav: “Nije htjela odmah doći”

2 min read
A nije to ni trajalo kratko. Jer, kako izvještavaju vatrogasci na Facebooku, intervencija je počela jučer, 26. veljače, u 14:30, a završena sat kasnije.

Nekako se popela, ali nazad nije mogla. Krov prekriven snijegom, hladna i kliska površina, gdje očito kandže malo vrijede, natjeralo je mačku na čekanje pomoći. A tko će? Vatrogasci!

Nije to bilo u filmovima, već u Slavoniji, u Frkljevcima, u Pleternici, gdje su tamošnji vatrogasci skočili u pomoć mački na krovu. Nije ‘vrući limeni’, ali je mrzli i ledeni, snijegom pokriveni.

Vatrogasci Pleternice jučer su imali čitavu silu intervencija uklanjanja srušenih stabala i granja s prometnica, a između tih intervencija našlo se vremena i resursa spasiti mačku s krova.

A nije to ni trajalo kratko. Jer, kako izvještavaju vatrogasci na Facebooku, intervencija je počela jučer, 26. veljače, u 14:30, a završena sat kasnije.

– Tehnička intervencija, skidanje mačke sa krova kuće u naselju Frkljevci – napisali su vatrogasci na Facebooku, dodajući kako su na intervenciju izašli s vozilom i 3 vatrogasca.

Korpom se na krov popeo vatrogasac Tomislav Cerovac. Kako nam govori telefonski za OsijekExpress.com, nije to bila bezazlena intervencija. Jer, korpom je došao na tri metra udaljenosti od mačke…

– Nije htjela ona odmah ni doći. Nego, kada sam stigao gore, dozivao sam ju. Malo po malo, ‘mic-mic’… i nekako se odvažila i sama došla, shvativši da ćemo ju spustiti dolje s krova – kazao je vatrogasac Tomislav Cerovac, dodajući da je prije toga mačka na krovu provela neko vrijeme, dozivajući pomoć.

– Uz sve intervencije ovih dana, a bilo ih je, našli smo, naravno, vremena i za ovo malo nedužno biće – dodao je.

Foto: DVD Pleternica, Facebook (S. Žnidarec), screenshot