28. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

KBC Osijek ima vrhunski rezultat! Uspješnost medicinski potpomognute oplodnje: 2. mjesto!

1 min read
Za one koji ne znaju, medicinski potpomognuta oplodnja je često, do svoje uspješnosti, dugotrajan i skup postupak, ponavljajući..., a osječki rezultat je u toj odgovornoj i važnoj ulozi - vrhunski.

Sukladno objavljenoj tablici, ispred osječkog KBC-a samo su manje klinike, specijalizirane, privatne…, među bolnicama i kliničkim bolničkim centrima u Hrvatskoj Osijek je, zapravo, broj 1.

– Zahvaljujući uspostavljanju učinkovitog sustava kontrole kvalitete i poboljšanja učinkovitosti postupaka medicinski pomognute oplodnje (MPO), trajnom edukacijom osoblja te obnavljanjem opreme, prema izvješću Ministarstva zdravstva KBC Osijek zauzeo je visoko 2. mjesto sa uspješnosti od 23.8% živo rođene djece, što je iznad hrvatskog prosjeka – pohvalili su se iz KBC-a Osijek na Facebooku, dodajući…

– Sustavno praćenje potreba te strateško planiranje i permanentno ulaganje u medicinsku opremu dovodi do unaprjeđenja kvalitete zdravstvene zaštite i zadovoljstva pacijenata, što je i vidljivo prema objavljenim rezultatima Ministarstva zdravstva – zaključili su.

Za one koji ne znaju, medicinski potpomognuta oplodnja je često, do svoje uspješnosti, dugotrajan i skup postupak, ponavljajući…, a osječki rezultat je u toj odgovornoj i važnoj ulozi – vrhunski.

Foto: Facebook, KBC Osijek (screenshot)