19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nožem izbo vlasnika kafića! “Miješao sam pivo i vino. Ne znam kako mi se nož stvorio u ruci…”

2 min read
P. je osuđen za teške tjelesne ozljede u pokušaju. A vlasnik kafića i njegov sin prošli su s lakšim ozljedama, doznaje portal.

Osuđen je na godinu dana bezuvjetnog zatvora. Izbo je nožem vlasnika kafića i njegovog sina, jer su ga pijanog htjeli izvesti iz lokala. Nepravomoćna presuda je stigla prije koji dan, iako je P. (54) to učinio još u prosincu ’13. godine. Krvavi napad dogodio se oko 15 sati u Okučanima u kafiću.

– U alkoholiziranom stanju, s ciljem da ga teško ozlijedi, dok ga je izvodio iz lokala (osobi) G. je preklopnim nožem marke Maurer dužine oštrice 9 centimetara zadao ubodnu ranu u podlakticu lijeve ruke, nakon čega ga je isti odgurnuo iz lokala. Odmah potom na pješačkoj stazi ispred lokala, postupajući s nakanom da i njega teško ozlijedi, (osobi) M. je istim nožem zadao ubodnu ranu u desno prsište dužine 2 centimetrai dubine do podležećeg rebra – stoji u presudi koju donosi i o njoj piše portal Danica.hr.

P. je osuđen za teške tjelesne ozljede u pokušaju. A vlasnik kafića i njegov sin prošli su s lakšim ozljedama, doznaje portal.

– Popio sam desetak pića i miješao pivo i vino kada mi je prišao M. i zamolio me da izađem iz lokala. Rekao sam mu da ću izaći kada popijem piće. Onda me on uhvatio za prsa, a G. za leđa i počeli su me vući iz lokala. Na izlazu iz lokala sam počeo mahati nožem da se obranim, ali ne znam kako mi se nož stvorio u ruci. Nakon toga su me počeli tući stolicama, branio sam se koliko sam mogao. Nisam kriv jer nije ništa planirao. Ne znam kako mi se nož našao u ruci – branio se P., prenosi portal sastavnice iz presude.

Vlasnik lokala M. je doznao od konobarice da je bilo ‘gužve’ u lokalu, gdje su sudjelovala 4 muškarca. Došao je u lokal, zamijetio pijanog ozlijeđenog muškarca. Prišao mu je i zamolio ga da nakon što popije piće više ne dolazi u kafić praviti probleme. Dodaje, s njim je bio još jedan stariji muškarac koji je dometnuo kako će ‘biti krvi’. I njemu je rekao da izađe. A onda je krenulo…

Primjetio je gazda kako sinu curi krv iz ruke, a onda je zamijetio i da se s njegovih prsa slijeva, dok dodaje kako nije vidio trenutak kada ga je P. ubo.

P. je odmah uhićen, alkotest je pokazao 2 promila.

Foto: Pixabay (ilustracija)