28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ovog vikenda u Osijeku i okolici ‘odrezane mega kazne’: 6.220 eura, 5.300 eura…! Alkohol, bijeg…!

2 min read
...ovo su dvije kazne od kojih 'se vrti u glavi'. Ili od alkohola koji je jedan od uzroka istih...

Prometnih prekrašaja ovog vikenda na području PU OBŽ puno je veći i broj i niz no što ćemo ovdje navesti, ali ovo su dvije kazne od kojih ‘se vrti u glavi’. Ili od alkohola koji je jedan od uzroka istih…

– U subotu u 23,10 sati u Istarskoj ulici, u Osijeku u nadzoru prometa zatečen je 50-godišnjak iz Višnjevca koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola zbog neobavljenog liječničkog pregleda – javlja policija i nastavlja…

– Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,44 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

– Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.300 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 bodova.

– Na državnoj cesti između Rakitovice i Donjeg Miholjca u petak, u 23,14 sati u nadzoru prometa zatečen je 34-godišnjak iz Bokšić Luga koji se nije zaustavio na znak policijskog službenika već je naknadno zaustavljen.

– Vozač je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,99 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

– Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6.220 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 15 bodova – zaključuje policija.

Foto: MUP RH (arhiva, ilustracija)