29. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sandale naše mladosti! Dobile su deblji potplat, novo ime i sada koštaju i 850 eura!?

1 min read
Prošle godine u travnju pisali smo o izvedbi Guccija, uz izvjesne dizajnerske izmjene i poboljšanja. Te su stigle do cijene od 400, gdjegod i 500 eura. A ove...

Obuvali su nam ih roditelji za plažu, za ulazak u more, za ‘oštre stijene’. Žuljale su, hrđale kopče, ostajala smeđa hrđava mrlja na ristu stopala. I išle su nam na živce, zapravo. Unatoč svojoj silnoj praktičnosti. Bile su plave, prozirne, crvene,žute… Proizvodili su ih Jugoplastika, Borovo…

Međutim, kao što su i nekad čvarci na kolinju bili bez veze, a sada vrijede ‘suho zlato’, tako su i ove plastične sandale, kakve su proizvodili u Jugoplastici i Borovu, u produkciji svjetskih ‘brandova’ stoje nevjerojatne novce.

Prošle godine u travnju pisali smo o izvedbi Guccija, uz izvjesne dizajnerske izmjene i poboljšanja. Te su stigle do cijene od 400, gdjegod i 500 eura. Ime im je Gucci Caged rubber model. Imaju, razumije se, Gucci logo.

A jučer na Instagramu smo zapazili i model još jednog velikog modnog giganta. Naime, i Prada je uz poboljšanja i svoj dizajn izdala nešto slično, čini se.

Ime im je Prada Fisher sandals. Paušalna potraga internetom pokazala nam je kako vrijednost ovog modela, zadebljanog potplata, ide i oko 850 eura. I to je gumeni model, a kožni se može naći i do 1.200 dolara.

Googlajte…

Foto: Pixabay (ilustracija) & Instagram (screenshot)