28. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Baranjac utajio porez… Zagrepčanin, direktor u Slavoniji, pogodovao vjerovniku…

1 min read
Dva su slučaja, jedan u Baranji, drugi u Slavoniji...

Jedan je utajio porez, drugi pogodovao vjerovniku!? Oba su počinila i kazneno djelo krivotvorenja službene ili poslovne isprave. Dva su slučaja, jedan u Baranji, drugi u Slavoniji…

– Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave osječko-baranjske utvrđena je osnovana sumnja da je 59-godišnjak s područja Belog Manastira počinio kaznena djela „Utaja poreza ili carine“ i „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“ – javlja danas policija iz Osijeka.

– Od 2019. do 2021. godine 59-godišnjak je, kao voditelj poslova OPG-a, prikazao netočne i neistinite podatke o osnovici za umanjenje porezne obveze više od 87.000 eura te je o iznosu umanjenja porezne obveze oštetio državni proračun za više od 17.000 eura – dodaje se u priopćenju.

– Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku – zaključuje policija.

U drugom slučaju ‘stvari su malo presložene’…

– Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Zagreba kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela „Pogodovanje vjerovnika“ i „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“.

– Naime, 62-godišnjak je kao odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Požege u uvjetima blokade žiro računa obavljao obračunska plaćanja iako je znao da prema ovršnom rješenju Ministarstva financija Republike Hrvatske ima porezni dug od preko 90.000,00 eura – drugo je priopćenje policije.

Foto: Pixabay (ilustracija)