16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Znamo što bi mogli raditi u nedjelju!? Biciklistička utrka XCO Kopika!

1 min read
Podloga utrke je 3.400 metara kroz šumski single track, a 600 metara bit će makadam i asfalt.

Prijave, registracija i podjela brojeva počinju već od 8:30 sati u Skate parku Pannonian, do 10 sati, da bi zatim krenula biciklistička utrka. Događaj je predviđen za nedjelju, 26. ožujka.

U pitanju je kružna ‘cross-country’ staza, duljine 4.000 metara i 50 metara visinske razlike. A kako drugačije kad smo u ravnici. Utrka je označena strelicama i trakama na mjestima nagle promjene smjera.

Podloga utrke je 3.400 metara kroz šumski single track, a 600 metara bit će makadam i asfalt.

U pitanju je utrka XCO Kopika 2023.

Kako javljaju organizatori, BK Osijek, utrka XCO Kopika organizira se na lijevoj obali Drave, odmah kraj pješačkog mosta. Ova utrka organizira se već petu godinu za redom u sklopu Slavonske Brdsko Biciklističke Lige. U prosjeku svake godine na utrci sudjeluje 90-ak natjecatelja koji se okupljaju primarno iz Slavonije, ali i iz ostalih dijelova regije (BiH, Zagreb, Rijeka, Mađarska, Srbija).

– Staza je kružnog oblika te kroz više krakova vožnje ima više od 3 kilometra šumskog puta s raznim preprekama i elementima za trening i natjecanje brdske vožnje. Uz stazu, također postoje i elementi za izvođenje manjih skokova te pump-track. Osim upotrebe za samu utrku, staza se vozi svakodnevno i održava od strane članova našeg kluba – javljaju iz BK Osijek 2010.

Foto: Pixabay (ilustracija)