19. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dinka u svoj dom poziva sve, svakoga… Životne nevolje pretvorila je u osnažujuća iskustva…

2 min read
O Dinki veliku priču donosi Jutarnji list. Jer, javili su se tragom 'oglasa' na Facebooku i otkrili nevjerojatnu životnu priču, prožetu teškim trenucima, ali i radošću koju isijava Dinka i njezinim nevjerojatnim stavom i sposobnošću 'pretvaranja' nevolje u osnažujuća iskustva.

Čudesna i plemenita umirovljena profesorica, nevjerojatnog životnog puta, bremenitih trenutaka, ali i, doima se iz teksta Jutarnjeg, u dušu uklesane radosti, svojim je ‘postom’ na Facebooku ganula naciju, razotkrila zadivljujući i sasvim drugačiji ‘mindset’. K sebi je u Slavoniju pozvala sve, svakoga…

– Ako znate nekoga tko je umoran od svega i tužan i potrebna mu je terapija druženjem i proljećem na Dunavu… pošaljite ga u Šarengrad. K meni. Na mjesec dana oporavka. I dobrog društva. Dobije besplatni apartmančić i kuhinjicu, samo se mora pobrinuti za svoju hranu jer ja ne kuham. Najdraže bi mi bilo da mi dovedete svoju mamu, tetu, tatu… ili roditelje zajedno… Pazit ću ih kao da su moji… Bit će oduševljeni, puni doživljaja i dobre vibre kad vam se vrate. Mogu mi doći već krajem ovog tjedna. Zašto pozivam? Zato što mi fali tata, mama, svi moji dragi kojih više nema ili su predaleko. Pa vas pozivam da mi na mjesec dana posudite svoje… – napisala je na Facebooku Dinka Juričić.

O Dinki veliku priču donosi Jutarnji list. Jer, javili su se tragom ‘oglasa’ na Facebooku i otkrili nevjerojatnu životnu priču, prožetu teškim trenucima, ali i radošću koju isijava Dinka i njezinim nevjerojatnim stavom i sposobnošću ‘pretvaranja’ nevolje u osnažujuća iskustva.

Umirovljena profesorica je, govori za Jutarnji list, radni vijek provela u osnovnim i srednjim školama, na kraju u izdavačkoj kući, čak i američke vojnike učila hrvatskom jeziku, a u Šarengrad je stigla kako bi brinula o ocu i kasnije i njegovom prijatelju. Makar je njezin san bila kuća u šumi, kakvu je priredila za sebe i umirovljeničke dane na Kupi.

Njezina je kuća u Šarengradu smještena uz biciklističku stazu. To je dunavska biciklistička ruta od Atlantika do Crnog mora. duga 3.653 kilometra, koja povezuje 10 zemalja, zbog koje su već brojni stranci kod nje odsjeli.

– Cijelo ljeto mi netko staje. Primam putnike koje zatekne kiša ili koji, primjerice, vuku prikolice s djecom. Dođu k meni odmoriti, najesti se, prespavati – priča za Jutarnji list Dinka, a cijelu priču, sve ono što je oblikovalo ovu ženu, pročitajte OVDJE.

Foto: Google Maps (screenshot)