29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Tko je ikada išao u ovaj WC? Grad će oživjeti prostor uz dječje igralište i zašareniti centar!

2 min read
Umjesto WC-a loše zamisli i skupih popravaka, nejasne lokacije sanitarnog čvora u praktički centralnoj poziciji trga, Osijek i njegovo središte dobit će prostor koji će u svakom pogledu i 'vinjeti' stvoriti veseliju sliku.

Umjesto kvarnog, monumentalnog i gotovo zastrašujućeg WC-a na pol’ Trga slobode, Grad Osijek će rekonstrukcijom i prenamjenom prostora, drugom najvažnijem gradskom trgu, odmah uz dječje igralište i radost graje malenih Osječana, najzad zašareniti zatamnjeno i ostakljeno zdanje.

Umjesto WC-a loše zamisli i skupih popravaka, nejasne lokacije sanitarnog čvora u praktički centralnoj poziciji trga, Osijek i njegovo središte dobit će prostor koji će u svakom pogledu i ‘vinjeti’ stvoriti veseliju sliku. Napokon, tko je ikada otišao u taj WC?

Dug je put do realizacije u spletu zakonski zahtjevane procedure, ali moralo se krenuti. Grad Osijek je objavio natječaj za projektni zadatak za izradu projektne dokumentacije potrebne za rekonstrukciju i prenamjenu sanitarnog čvora u poslovni prostor.

– Grad Osijek planira spojiti prostor javnog sanitarnog čvora i poslovnog prostora u jedan poslovni prostor, te je ovim projektnim zadatkom potrebno izraditi glavni projekt za isti i ishoditi građevinsku dozvolu – stoji u gradskom dokumentu, kojim se poziva mogućeg projektanta da za WC na Trgu slobode nađe načina prenamijeniti ga.

– Osnovni cilj projekta je izrada sve potrebne projektne i druge dokumentacije za rekonstrukciju i prenamjenu prostora javnog sanitarnog čvora i poslovnog prostora (trgovine) u jedan poslovni prostor ugostiteljske djelatnosti u postojećim gabaritima građevine… – dodaje se.

Cijeli dokument, svu potrebnu dokumentaciju, rokove i kondicije ovog natječaja Grad je objavio na svojim mrežnim stranicama. A za nas, koji nećemo projektirati, jer o tome nemamo pojma, najvažnije je saznanje kako će s Trga ‘odletjeti’ beskorisni WC.

Foto: Grad Osijek (screenshot)