27. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Užasavajuće fotografije požara i požarišta nedaleko od Osijeka! Vatra ‘progutala’ halu…

2 min read
- U tvrtki u Belišću sinoć je oko 22 sata došlo je do požara u kojem je izgorio objekt 20x20 metara sa svim inventarom, strojevima i briketom - javila je jutros Policijska uprava osječko-baranjska...

UPDATE 9.4.

Obavljenim očevidom u tvrtki u Belišću, utvrđeno je da je do požara došlo zbog iskrenja na električnim instalacijama te je uslijed nakupljene ugljene prašine došlo do eksplozije i širenja požara na krovište i sam pogon. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 60.000 eura.

— — — — — — — — — —

– Dana 7.4. pozvani smo od strane zapovjednika VZG Belišća na ispomoć u gašenju požara pakirnice za briket u Belišću – objavili su danas vatrogasci DVD-a Valpovo, dodajući…

– Na intervenciju izlazimo s navalnim vozilom, dvije autocisterne i 13 vatrogasaca. S jednom cisternom vršimo nadopunu vozila DVD-a Belišće, a sa navalnim vozilom, drugom autocisternom i zajedničkim snagama sa kolegama iz VZG Belišća gasimo požar – napisali su, dijeleći niz fotografija stravičnog požara, kao i hale nakon istog.

Naime…

– U tvrtki u Belišću sinoć je oko 22 sata došlo je do požara u kojem je izgorio objekt 20×20 metara sa svim inventarom, strojevima i briketom – javila je jutros Policijska uprava osječko-baranjska, dodajući…

– Požar su ugasili vatrogasci više DVD-a s područja Belišća.

– Ozlijeđenih osoba nije bilo, a uzrok i materijalna šteta će se utvrditi nakon očevida – zaključila je jutros policija.

O događaju je izvijestio i Županijski centar 112 Osječko-baranjske županije, a u redovitom izvješću o događajima u posljednja 24 sata gdje navodi kojih je 5 vatrogasnih društava i postrojbi bilo involvirano u gašenje ovog velikog požara.

Njihovo izvješće otkriva i gdje se točno požar dogodio.

– Vatrogasci Belišća, Valpova, Bistrinaca, Bocanjevaca i Gata gasili su požar pakirnice briketa  u krugu tvornice papira ***** u Belišću – piše jutros Centar 112.

Foto: DVD Valpovo, Facebook (screenshot)