16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Priopćenje policije o talačkoj krizi u Baranji: Evakuirani i stanari zgrade!

2 min read
- Osumnjičeni i 34-godišnjakinja prilikom opisanoga događaja nisu ozlijeđeni - zaključuje se u priopćenju

Foto: Pexels (ilustracija)

– Jučer, oko 17,45 sati na području Kneževa, 49-godišnji hrvatski državljanin ograničio je slobodu kretanja 34-godišnjakinji, s kojom je bio u vezi i s kojom ima zajedničko dijete – javila je upravo policija u uvodniku službenog priopćenja nakon sinoćnje talačke krize u Baranji.

– Kako je prijetio aktiviranjem ručne bombe ukoliko policijski službenici pokušaju ući u stan, iz zgrade su evakuirani stanari te je na mjesto događaja upućen pregovarački i taktički tim Jedinice specijalne i interventne policije Osijek – dodaje se u priopćenju i nastavlja…

– Nakon višesatnih pregovora, danas u 2,40 sati, osumničeni se predao policijskim službenicima pregovaračkog tima te je, uz uporabu  sredstava prisile, priveden u službene prostorije policije na  kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenenih djela “PROTUPRAVNO ODUZIMANJE SLOBODE” i “NEDOZVOLJENO POSJEDOVANJE, IZRADA I NABAVLJANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH TVARI”

– Osumnjičeni i 34-godišnjakinja prilikom opisanoga događaja nisu ozlijeđeni – zaključuje se u priopćenju

— — — — — — — — — —

Podsjećamo, tijekom jutroa smo izvijestili…

Muškarac je uhićen. Pod nadzorom. Do tog trenutka su na terenu bile sve hitne službe, čak i pregovarači. specijalna policija, policijski službenici, vatrogasci…

U Kneževu u Baranji muškarac je satima držao ženu. Kriza je okončana iza 2 sata noćas.

Muškarac se predao.

Uskoro će policija o svemu izvijestiti naciju.

Muškarac je naposljetku uhićen, doznaje se, pod nadzorom je. Ozlijeđenih osoba nema.

Neslužbeno se doznaje kako je njegov arsenal bio sastavljen od plinskih boca ili boce, kao i od bombe ili bombi. A cijela je kriza počela malo prije 18 sati jučer, na Uskrs.

– Osoba je pod nadzorom, uhićena je, slijedi kriminalističko istraživanje, nemamo nikog ozljeđenog – rečeno je iz policije.

Talačka kriza prijavljena je u nedjelju 17:56 sati.

Foto: Pixabay (ilustracija)