24. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Javlja DORH: Ispitan mladi osječki ‘vozač tramvaja’! Mora se javljati policiji!

2 min read
- Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu naložilo je osumnjičeniku mjeru opreza obveze redovitog javljanja državnom tijelu (članak 98. stavak 2. točka 3. ZKP-a) - zaključuje se u priopćenju.

‘Nezaboravno iskustvo’ jednog Osječanina u Zagrebu nastavljeno je u državnom odvjetništvu…

– Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu je 8. travnja 2023., ispitalo hrvatskog državljanina (2004.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari iz članka 234. stavka 1. Kaznenog zakona – javlja danas DORH i dodaje…

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 19-godišnjak 6. travnja 2023., oko 23:00 sata u Zagrebu, u nakani da neovlašteno uporabi tuđu pokretnu stvar, preskočio ogradu kojom je ograđen prostor trgovačkog društva “Zagrebački električni tramvaj” i ušao u tramvaj koji je bio pripremljen za jutarnji izlaz i parkiran na kolosijeku.

– Osnovano se sumnja da je osumnjičenik ušao u vozački prostor tramvaja i izvezao se iz ograđenog prostora te nastavio vožnju tramvajskom prugom Ozaljskom ulicom u smjeru istoka, a tramvaj je zaustavio u Tratinskoj ulici nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru.

– Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu naložilo je osumnjičeniku mjeru opreza obveze redovitog javljanja državnom tijelu (članak 98. stavak 2. točka 3. ZKP-a) – zaključuje se u priopćenju.

Podsjećamo…

Nakon što je mladić vozio tramvaj po Zagrebu i dijelio ‘live’ video među svojim ‘frendovima’, policija se na temelju snimke dala u potragu. Sljedećeg dana uhićen je u Osijeku i prepraćen u Zagreb. Jer, riječ je o Osječaninu koji živi u Zagrebu.

A kao što smo pisali i onda, bio nam je ‘sumnjivog naglaska’ u videu. Nije imao ‘kaj’ i slične izraze, pomalo rastezao, zvučako nekako – ‘osječki’.

Foto: Pixabay (ilustarcija)