4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Rano jutros ‘drama’ u dječjem vrtiću nedaleko od Osijeka! U 2:41 sirene, rotacije, navalna vozila…

2 min read
- Na mjesto događaja stižu i kolege iz JVP Osijek te zajedno pregledom objekta utvrđujemo da je vrtić siguran tj. da nema nikakvog požara.

– Vatrogasci Osijeka i Bizovca izišli su na intervenciju poradi vatrodojave u dječjem vrtiću u Bizovcu, ali nisu djelovali – javio je jutros Županijski centar 112 Osječko-baranjske županije.

Događalo se! U Osijeku najmanje 6-7 puta prethodnih tjedana. Sustav je javljao požare u HNK-u, HC-u, na jednom od sudova, brojnim institucijama i gospodarskim subjektima u Osijeku, požare kojih nije bilo. Osjetljivost sustava, čak i kuhanje čaja pokraj njega, ako hoćete, dozvao bi vatrogasce automatski. Dogodilo se opet nešto slično.

– Noćas dok ste svi lijepo spavali mogli ste čuti zvukove sirena i vidjeti bljesak rotacijskih svjetla sa naših vozila. Rano jutros 02.41 dobivamo dojavu centra 112 da je požar u dječjem vrtiću – javili su jutros iz DVD-a Bizovac, kojima se na ‘intervenciji’ pridružila i JVP Osijek.

– Na intervenciju izlazimo s navalim vozilom 110 i kombi vozilom 106 te 12 vatrogasaca.

– Na mjesto događaja stižu i kolege iz JVP Osijek te zajedno pregledom objekta utvrđujemo da je vrtić siguran tj. da nema nikakvog požara.

– Oko 03.30 sati vraćamo se u spremište zadovoljni što nije bilo potreba za intervencijom.

– Ljeto, zima, kiša ili snijeg, u pol dana ili noći mi radimo i tu smo za vas. Pozdravljaju vas i žele vam ugodan dan vaši prijatelji (neispavani) vatrogasci DVD-a Bizovac – zaključili su u objavi.

Što se točno dogodilo, što je aktiviralo alarm, ne zna se. Ali, vatrogasci, bez obzira na sve, bez obzira i na eventualnu sumnju, na ovakav poziv uvijek izlaze.

Foto: DVD Bizovac, Facebook (screenshot)