23. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sutkinji BMW zapalio susjed zbog parkiranja na kolnom ulazu!? Sinoć mu je određen istražni zatvor!

2 min read
Požar je, navodno, zapalio susjed, doznaje se neslužbeno. I to zbog loših odnosa, Naime, kako se nadalje neslužbeno doznaje, navodno je parkiranje BMW-a na kolnom ulazu bio razlog paleži.

Sudac istrage prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva i odredio je istražni zatvor protiv osumnjičenog 37-godišnjaka. Tako stoji u nadopuni priopćenja, kojeg objavljuje DORH, a tiče se uhićenog muškarca za palež BMW-a osječke sutkinje na uskrsno jutro oko 6 sati. Istražni zatvor mu je određen po prijedlogu, a koji je zatražen jer ‘postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da će boravkom na slobodi ponoviti istovrsno kazneno djelo ili počiniti teže kazneno djelo’, navodi DORH.

Podsjećamo, policija je prekjučer potvrdila kako je uhitila osobu koju se dovodi u vezu s požarom automobila osječke sutkinje Županijskog suda Vlaste Šimenić Kovač, a što je malo ranije učinila i sama sutkinja, dodajući da ne smije govoriti o motivima počinitelja, jer ju, unatoč saznanjima koje je dobila od policije, obvezuje tajnost. Dodala je tek da je razlog glup, da nije povezan s njezinim poslom. A točno na tom tragu su i jučerašnja neslužbena saznanja do kojih su došli mediji…

Požar je, navodno, zapalio susjed, doznaje se neslužbeno. I to zbog loših odnosa, Naime, kako se nadalje neslužbeno doznaje, navodno je parkiranje BMW-a na kolnom ulazu bio razlog paleži.

Policija, sutkinja i DORH to ne potvrđuju.

DORH je jučer objavio i priopćenje…

PRIOPĆENJE DORH-a

U Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku je 13. travnja 2023., po primitku kaznene prijave Policijske uprave osječko-baranjske protiv državljanina Republike Hrvatske (1986.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavak 1. Kaznenog zakona, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja osumnjičenika.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 37-godišnjak počinio navedeno kazneno djelo 9. travnja 2023. između 05,00 i 06,00 sati, u Osijeku, iako svjestan da podmetanjem požara može izazvati opasnost za tuđu imovinu i živote stanara na navedenoj adresi, odnosno da je prišao vozilu marke BMW X6 i ispod njega bacio zapaljeni predmet s nepoznatom zapaljivom tekućinom. Osumnjičenik se udaljio s mjesta događaja, a požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka.

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon ispitivanja, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Osijeku prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog 37-godišnjaka jer postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da će boravkom na slobodi ponoviti istovrsno kazneno djelo ili počiniti teže kazneno djelo (članak 123. stavak 1. točka 3. ZKP/08).

Foto: Pixabay (ilustracija)