23. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U polusvjesnom stanju pronađen 21-godišnjak! Policija utvrđuje okolnosti događaja!

5 min read
- Vezano za navedeno slijedi daljnji rad i utvrđivanje svih okolnosti navedenog događaja - zaključuje policija.

UPDATE, 16.4.’23. 11:30

– Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti“ – javila je policija jutros i dodala…

– Naime, osumnjičeni je u subotu 15. travnja 2023. oko 2.15 sati u Požegi na Trgu Svetog Trojstva na parkiralištu, nakon kraće verbalne prepirke fizički napao 21-godišnjaka zadavši mu više udaraca u predjelu glave.

– Uslijed udaraca 21-godišnjak je pao na pod, a osumnjičeni ga je nastavio udarati još par puta i napustio mjesto događaja. Ozlijeđeni 21-godišnjak je prevezen u Opću županijsku bolnicu u Požegi gdje je u nedjelju 16. travnja u jutarnjim satima od posljedica ozljeda preminuo.

– Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku – zaključuje policija.

— — — — — — — — — — —

RANIJA VIJEST

UPDATE, 16.4.’23. U 10:35

Umro je jutros u požeškoj bolnici vojnik koji je u subotu u Požegi pronađen bez svijesti na parkiralištu, potom odvezen u tamošnju bolnicu s teškim ozljedama, potvrđeno je za Jutarnji list.

Neslužbeno Jutarnji list doznaje da se za napad sumnjiči njegov godinu dana mlađi prijatelj iz istoga mjesta. Štoviše, Jutarnji doznaje kako su se njih su dvojica nerazdvojno družili. Navodno su i te noći bili u zajedničkom izlasku.

Mladić je uhićen još jučer, ali o motivima se još ništa ne zna. Mogao bi se suočiti s kaznenom prijavom za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom, a zbog čega mu prijeti od tri do 15 godina zatvora, dodaje Jutarnji.

— — — — — — — — — — —

RANIJA VIJEST

UPDATE, 16.4.’23. 1:30

Tijekom cijelog dana izvještavali smo o pronađenom mladiću bez svijesti na Trgu svetog Trojstva u Požegi, u subotu oko 2:25 sati, za kojeg se kasnije ispostavio kako je djelatna osoba HV-a, ali koji je bio u tom trenutku izvan službe, da bi sinoć stigle i vijesti iz bolnice kako se liječnici bore za njegov život.

Naime, policija je izvijestila prva, za njima i MORH, a o pronađenom 21-godišnjaku bez svijesti, da bi malo nakon toga bila objavljena i dopuna informacije o uhićenju 20-godišnjaka koji se dovodi u vezu s događajem. Tada smo neslužbeno objavili kako je riječ o tučnjavi. Pa ipak, sinoć Dnevnik Nove TV donosi niz novih informacija…

Liječnici se, naime bore za život 21-godišnjeg mladića, a nakon što je s teškim ozljedama dovezen u tamošnju bolnicu u Požegi.

– Neslužbeno doznajem da je oko pola tri ujutro dogodio brutalan napad kojeg su snimile i nadzorne kamere. Zabilježeno je ono što bismo u žargonu mogli nazvati ‘brutalnim cipelarenjem’, odnosno opetovanim i snažnim udarcima noge u glavu koji je već bio bez svijesti”, rekao je reporter Tin Kovačić, izravno se javljajući u Dnevnik Nove TV, dodajući…

– Nakon toga se napadač udaljava s tog mjesta, a hrvatski vojnik ostaje ležati. Doznajemo da je policija, nakon dolaska do mjesta napada, nedaleko zatekla i 20-godišnjeg osumnjičenika koji se pravio da ne zna što se dogodilo i da im želi pomoći – dodao je.

Ozljede su, doznaje Nova TV, opasne po život. U pitanju su ozljede glave, unutarnja krvarenja, ozljede drugih dijelova tijela.

O motivima se još ništa ne zna. Roditelji vojnika, koji inače žive u Njemačkoj, na putu su prema Požegi, doznaje Nova TV.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

— — — — — — — — — —

UPDATE 15.4.’23. U 15 SATI

Na trgu nađeni mladić bez svijesti teško je ozlijeđen. Štoviše, postoji i pozadina koju policija tek treba u potpunosti rasvijetliti. Naime, stigla je dopuna izvješća policije, a koja kaže kako je uhićen 20-godišnjak koji se dovodi u vezu s ovim događajem.

Neslužbeno doznajemo došlo je do tučnjave, ali to tek treba rasvijetliti. Osobu bez svijesti, navodno, našli su prolaznici, neslužbeno se doznaje.

– Vezano za događaj koji se dogodio jutros oko 2.25 sati na parkiralištu na Trgu Svetog Trojstva u Požegi gdje je teško ozlijeđen 21-godišnjak, uhićen je 20-godišnjak koji se dovodi u vezu s navedenim događajem – javlja policija i nastavlja…

– Policijski službenici provode daljnje kriminalističko istraživanje i utvrđuju sve okolnosti navedenog događaja – dodaje se.

Podsjećamo…

– U subotu 15. travnja 2023. oko 2.25 sati na parkiralištu na Trgu Svetog Trojstva, u polu svjesnom stanju je pronađen 21-godišnjak koji je prevezen u Opću županijsku bolnicu Požega na pružanje daljnje liječničke pomoći – ranije je izvijestila policija.

Također, valja dodati da se o svemu ranije oglasio i MORH. Iako policija i vojska izvještavaju odvojeno i ne govore u svojim izvješćima da se radi o jednom te istom slučaju, to jest jedan te isti slučaj.

– U Požegi je na parkirališnom prostoru trga Svetog Trojstva oko 4:00 sata u noći, 15. travnja 2023. godine pronađen pripadnik Hrvatske vojske u besvjesnom stanju. Prevezen je u Opću županijsku bolnicu Požega gdje mu se pruža liječnička pomoć. Tijekom događaja pripadnik HV-a je bio izvan službe. Istraga je u tijeku – naveo je MORH.

Iako nema službene potvrde za ovo – razlika u vremenskoj odrednici, pretpostavlja se, rezultat je kasnije obavijesti MORH-u, nakon policije.

Foto: Pixabay (ilustracija)

— — — — — — — — — — — — — — — — —

UPDATE, 15.4.’23. u 14 sati

ladić, jutros pronađen u Požegi u besvjesnom stanju, odnosno polusvjesnom, kako je navela policija, pripadnik je Hrvatske vojske, doznaje se iz objave Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

– U Požegi je na parkirališnom prostoru trga Svetog Trojstva oko 4:00 sata u noći, 15. travnja 2023. godine pronađen pripadnik Hrvatske vojske u besvjesnom stanju – javlja MORH i dodaje…

– Prevezen je u Opću županijsku bolnicu Požega gdje mu se pruža liječnička pomoć.

– Tijekom događaja pripadnik HV-a je bio izvan službe.

– Istraga je u tijeku – zaključuju iz MORH-a.

Podsjećamo…

— — — — — — — — —

Još ništa se ne zna oko razloga takvog stanja, ništa o uzrocima i okolnostima, policija radi intenzivno na utvrđivanju svih okolnosti događaja. Naime, našli su noćas mladića, gotovo bez svijesti…

– U subotu 15. travnja 2023. oko 2.25 sati na parkiralištu na Trgu Svetog Trojstva, u polu svjesnom stanju je pronađen 21-godišnjak.. – javlja policija i dodaje…

– …koji je prevezen u Opću županijsku bolnicu Požega na pružanje daljnje liječničke pomoći.

– Vezano za navedeno slijedi daljnji rad i utvrđivanje svih okolnosti navedenog događaja – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)