4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Optužnica protiv slavonskog ‘farmaceuta’! Prodavao lijekove za erektilnu disfunkciju…

1 min read
- Okrivljenika se tereti da ih je prodao većem broju osoba na području Republike Hrvatske za ukupan iznos od 9.948,98 eura/74.960,56 kuna.

– Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je 19. travnja 2023., povodom kaznene prijave Policijske uprave vukovarsko-srijemske i nakon provedenih dokaznih radnji te pribavljene potrebne dokumentacije, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1975.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv gospodarstva nedozvoljenom trgovinom iz čl. 264. st. 1. u svezi čl. 52. Kaznenog zakona – javlja DORH i nastavlja…

– Okrivljenom 47-godišnjaku se optužnicom stavlja na teret da je od točno neutvrđenog dana početkom veljače 2022. godine, pa do 1. veljače 2023., u Vukovaru, postupao protivno odredbama Zakona o lijekovima, svjestan kako ne posjeduje odobrenje nadležne agencije za lijekove i medicinske proizvode, odnosno nabavio od nepoznate osobe veću količinu raznih medicinskih proizvoda i drugih preparata za liječenje erektilne disfunkcije.

– Okrivljenika se tereti da ih je prodao većem broju osoba na području Republike Hrvatske za ukupan iznos od 9.948,98 eura/74.960,56 kuna.

– Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret i da je, u cilju daljnje preprodaje, od nepoznatih osoba kupio 320 pakiranja raznih medicinskih proizvoda i preparata za liječenje erektilne disfunkcije, koje je s navedenim ciljem držao u kućama koje koristi u Vukovaru – zaključuje DORH.

Foto: Pixabay (ilustracija)