24. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO ITF Osijek Open 2023. – Prvog dana kvalifikacija nastupile Osječanke!

2 min read
U prvom su danu kvalifikacija nastupile i Osječanke Sara Barbarić, Korina Roso i Nera Tešankić. Pred domaćom su publikom odigrale sjajne mečeve, no milimetri su ih dijelili od iskoraka na ovom ITF turniru.

Završio je prvi dan Osijek Open -a 2023., teniskog turnira ITF serije u organizaciji TK Tennis Talents Osijek i HTS, uz pokroviteljstvo Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Teniske terene u Perivoju kralja Tomislava zagrijale su 64 tenisačice s 3 kontinenta i 20-ak zemalja, među kojima je 20 njih među prvih 300 na WTA ljestvici.

U prvom su danu kvalifikacija nastupile i Osječanke Sara Barbarić, Korina Roso i Nera Tešankić. Pred domaćom su publikom odigrale sjajne mečeve, no milimetri su ih dijelili od iskoraka na ovom ITF turniru.

Barbarić je nadjačala Mađarica Vivien Noemi Faludi (2-6, 6-3, 9-11), Tešankić je, u svom drugom nastupu na seniorskom ITF turniru, u tie-breaku poražena od Švicarke Ayline Esine Samardžić (4-6, 7-5, 4-10), a Roso je, nakon prednosti u drugom, u trećem setu porazila Mađarica Panna Bartha (2-6, 7-6, 2-10).

– U prvom mi se setu ruka skamenila. Panne se sjećam kao jako dobre juniorke, a sada je jednako dobra seniorka. Čestitam protivnici na iskusnoj i pametnoj igri, ja se, bogatija za jedno vrijedno iskustvo, veselim idućoj godini i novom turniru – istaknula je Korina, a iščekivanju prilike za bolji rezultat na idućem turniru pridružile su se i Nera i Sara.

Neuspješna je bila i Vinkovčanka Leonarda Kajkić koja je protiv Slovakinje Natalie Krockove izgubila u drugom setu (1-6, 4-6). Korak su bliže glavnom turniru Zagrepčanke Ria Derniković i Greta Marić i Dubrovčanka Leticia Tarocco.

Kvalifikacije za glavni turnir ovog natjecanja vrijednog 25 000 dolara nastavit će se i sutra i trajat će do utorka kada će se odigrati i prvi mečevi u igri parova. Sutra nas očekuje 16 mečeva na četiri terena osječkog Teniskog centra.

Raspored i rezultate možete pratiti putem: https://bit.ly/ITFOsijekOpen

Foto: ITF Osijek Open 2023. (screenshot)