28. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Unikom javlja: Edukativna kampanja Eco City LegOSi uspješna! Prošla kroz 20 škola!

1 min read
- Za praktičnu izvedbu programa bile su zadužene studentice druge godine prediplomskog studija Ranog predškolskog odgoja i obrazovanja - zaključuju iz Unikoma.

– Sa zadovoljstvom možemo zaključiti da je edukativna kampanja Eco City LegOSi uspješno završena – javljaju iz Unikoma i nastavljaju…

– Kroz kampanju smo obišli 20 osnovnih škola u Osijeku i djeci na inovativan, zabavan i poučan način prenijeli poruku o važnosti s odvojenog sakupljanja otpada na mjestu njegova nastanka, pravilnog postupanja s otpadom te o vrijednosti otpada kao sirovine i mogućnostima njegove daljnje obrade, a sve u svrhu smanjenja otpada na odlagalištu.

– Kampanja je prepoznatljiva po svom univerzalnom dizajnu Eco City LegOSa (likovi Zdena Metalac, Janko Organko, Teta Plastika, Teglica Verica, Mirko Papirko iz slikovnice Forastična slikootpadnica autorice Ines Novak i ilustratorice Nikoline Dinješ) koji predstavljaju određenu vrstu otpada i na jednostavan način prenose poruke kako odvajati otpad u kućanstvu.

– Provedba edukativnih radionica ostvarena je u suradnji s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti, a osmislile su ih red. prof. art. Mira Perić, dr. sc. Ana Popović i prof. dr.sc Irella Bogut s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.

– Za praktičnu izvedbu programa bile su zadužene studentice druge godine prediplomskog studija Ranog predškolskog odgoja i obrazovanja – zaključuju iz Unikoma.

Foto: Unikom, Facebook (screenshot)