24. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Tena Lukas nije uspjela osvojiti Osijek Open, bolja je bila Slovenka Veronika Erjavec!

2 min read
23-godišnjoj je Slovenki ovo prvi osvojen naslov...

Hrvatska tenisačica Tena Lukas (233.) nije uspjela osvojiti naslov pobjednice na Osijek Openu, ITF turniru nagradnog fonda 25.000 američkih dolara, jer ju je u nedjeljnom finalu odigranom u Perivoju kralja Tomislava nadjačala Slovenka Veronika Erjavec, 290. tenisačica svijeta (7:5, 6:2.).

23-godišnjoj je Slovenki ovo prvi osvojen naslov…

– Drugi sam put na turniru i Osijek je za mene poseban grad. Meč sam počela malo nervozno, s vremenom sam se uspjela smiriti i odigrati kako treba i sretna sam. Sutra već krećem za Prag, a onda se opet vraćam na turnir u Zagreb. Hrvatska mi je drugi dom – ističe Erjavec.

Tena je svoju priliku u ovom meču propustila u prvom setu u kojem je vodila s 4:1 i 5:3. Nakon toga gubi šest uzastopnih gemova i Erjavec dolazi do prednosti koju je znala pretvoriti u završno slavlje.

Lukas tako ostaje na devet ITF-ovih naslova u singlu, a posljednji je put do kraja otišla u svibnju prošle godine u Rimu.

– Pala sam u samoj završnici, pred kraj drugog seta. Veronika nije posustajala, digla je ritam i završilo je tako kako je završilo. Uživala sam u Osijeku, sviđa mi se atmosfera ovdje, imam ljude koje smatram prijateljima i stvarno uživam – osvrnula se Tena na svoj drugi nastup na Osijek Openu.

Osijek je domaćin i ITF turnira za tenisače na kojem će nagradni fond biti 15.000 američkih dolara. Kvalifikacije za završni turnir krenule su danas, a nastupaju i hrvatski tenisači Alen Bill, Osječanin Bruno Balić, Marko Indjić i Viktor Boban. U glavnom ih turniru čekaju Duje Kekez, Luka Mikrut, Vito Tonejc, Domagoj Bilješko, Nikola Bašić, Patrik Jurina, Josip Šimunđa, Ante Cikojević i 17-godišnji Osječanin Matej Dodig.

Kvalifikacije će se igrati i 1. svibnja. Potom, u jednakom ritmu kao i djevojke, od utorka, 2. svibnja, do nedjelje 7. svibnja, kada su na rasporedu finala, od 32 će natjecatelja ostati 1.

Foto: OsijekExpress.com