4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dan sporta: Osijek i Srednjika postaju sportsko sjedište! Atletika, ‘graničar’…

2 min read
- Na sportsko-edukativnom danu sudjelovat će djeca osnovnoškolskog uzrasta koja će se natjecati u graničaru i u atletici, a gradom će zavladati sportski duh, smijeh, radost i navijanje.

– U četvrtak, 4. svibnja Osijek će postati sportsko sjedište gdje će djeca i mladi imati priliku sudjelovati na edukativno-sportskom Telemach Danu sporta – javljaju organizatori, dodajući…

– Na sportsko-edukativnom danu sudjelovat će djeca osnovnoškolskog uzrasta koja će se natjecati u graničaru i u atletici, a gradom će zavladati sportski duh, smijeh, radost i navijanje.

– U suradnji Plazma Sportskih igara mladih i grada Osijeka edukativno-sportski dan održat će se na Srednjoškolskom igralištu Osijek – Srednjika.

– A plamen Plazma Sportskih igara mladih u Osijek će donjeti mladi sportaši u 9.30 sati kada će započeti i svečani program otvaranja Telemach Dana sporta.

– Najspretnije ekipe u graničaru i najbrži trkači izborit će plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati krajem srpnja u Rijeci.

– Plazma Sportske igre mladih, najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi, i ovu 27. sezonu pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju na natjecanjima u 10 sportova, organiziranim prema profesionalnim standardima.

– Na eventima Plazma Sportskih igara mladih djeca će imati priliku sudjelovati i u edukacijama „Reci ne! Govoru mržnje“, „Budi navijač, ne razbijač“, te edukaciji o pravilnom ponašanju u cestovnom prometu.

– Otvorene su prijave za sve sportske discipline Plazma Sportskih igara mladih: Coca – Cola Cup, Tommy turnir u malom nogometu, HEP turnir u rukometu, Kinder Joy turnir u košarci, graničar, atletika, Fide turnir u šahu, MIS turnir u odbojci, odbojka na pijesku, Hrvatska pošta Cup u tenisu i turnir u stolnom tenisu, prijave su besplatne i dostupne na internetskoj stranici igremladih.hr… – zaključuju organizatori u najavi.

Foto: PR