15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Obavijest iz GPP-a! Evo kako će od nedjelje izgledati promet autobusa u Osijeku…

2 min read
GPP je u obvezi dijelom preusmjeriti autobusne linije koje prometuju predmetnom trasom, od 07. svibnja 2023. godine od 18:00 sati, sve do planiranog završetka...

– Zbog izvođenja radova na projektu modernizacije tramvajske infrastrukture na dionicama u Županijskoj ulici od Ružine ulice do Đakovštine, te nužnog obilaska zone radova, GPP je u obvezi dijelom preusmjeriti autobusne linije koje prometuju predmetnom trasom, od 07. svibnja 2023. godine od 18:00 sati, sve do planiranog završetka, uz privremeno ukidanje oba autobusna stajališta na Đakovštini – javljaju iz GPP-a, dodatno i jasno nabrajajući…

– Privremena regulacija prometa odvijat će se prema sljedećem:

autobusna linija 3: Čepin 3-4 – Ind. zona Nemetin – Tenja 4-3

autobusna linija 4: Briješće – Filipovica – MIO – Tenja 4-3

autobusna linija 5: Bijelo Brdo – Đakovština

autobusna linija 6: Ivanovac – MIO

autobusna linija 7: Đakovština – Podravlje – Tvrđavica

autobusna linija 9: Drinska – Uske njive – Drinska, kao i

tramvajska linija 2 (vozi autobus): Bikara – Trg  LJ. Gaja – Ul. Hrvatske Republike

– …prometovat će obilazno iz Ul. Hrvatske Republike – lijevo Prolaz A. Slavičeka – ravno u Ul. Zrinjevac – desno Reisnerovom i lijevo Vinkovačkom ulicom prema Mačkamami, Bikari,  Briješću, Čepinu i Ivanovcu.

– U ovom smjeru privremeno se uvodi autobusno stajalište u Ulici Prolaz A. Slavičeka, kao i stajalište u Reisnerovoj ulici prije ulaska u kružni tok na Đakovštini prema Vinkovačkoj ulici (zamjena za stajalište Đakovština zapad).

– U povratku, svim ovim autobusnim linijama koje imaju smjer prema Gajevom trgu, preusmjerava se trasa iz Vinkovačke ulice desno Reisnerovom – lijevo Ul. Zrinjevac – lijevo Gundulićeva – desno Prolaz A. Slavičeka, te – desno do povratka na ustaljene trase u Ul. Hrvatske Republike.

– Iznimka je tramvajska linija 2 (voze autobusi), koja ide od Đakovštine – desno Reisnerovom gdje je privremeno autobusno stajalište ispred k.br. 73 (zamjena za kolodvore) – dalje lijevo u Ul. Kardinala A. Stepinca – lijevo do Gajevog trga i dalje po trasi linije.

– Na ovoj obilaznoj trasi privremeno stajalište je postojeće tramvajsko stajalište na Đakovštini, koje će se koristiti za sve navedene autobusne i tramvajske linije.

– Autobusne linije 1 i 2 iz Ul. Hrvatske Republike prometuju ustaljenom trasom u smjeru zapada i Josipovca. Povratak na ovim linijama je: Gundulićeva ulica – lijevo Prolaz A. Slavičeka – desno Ul. Hrvatske Republike i dalje po trasama linija.

– Napomena: na autobusnoj liniji 7: Đakovština – Podravlje – Tvrđavica ukida se polazno stajalište na Đakovštini, te su prolazna vremena prilagođena tramvajskom stajalištu na Đakovštini.

– Isto važi i za nekoliko dodatnih polazaka u vršnim vremenima sa Đakovštine za Tenju – zaključuje se u objavi GPP-a.

Foto: GPP, Facebook (screenshot) & OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)