28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Radić u Newsroomu N1: “U Osijeku euro trenutno vrijedi više nego drugdje…”

2 min read
Nezaposlenost je 12 posto manja nego prošle godine. Privukli smo investitore poput velikog američkog ulagača - kazao je Radić za N1.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić gostovao je sinoć u Newsroomu N1 Televizije, a teme su bile političke aktualnosti u Osijeku, krunidba kralja Charlesa III. koja će se danas pratiti i u Osijeku, kao jednom od 280 gradova svijeta. Govori, britansko veleposlanstvo izabralo je Osijek.

– Počašćeni smo što je britansko veleposlanstvo izabralo upravo Osijek kao jedini hrvatski grad u kojem će se pratiti krunidba britanskog kralja Charlesa III. On je 2016. godine posjetio upravo Osijek i bitno je za reći da je njegova božićna čestitka te godine bila upravo razglednica grada Osijeka. Veze su tu poprilično jake jer je njegov šukundjed 1837. godine rođen i kršten u Osijeku – rekao je uvodno gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Što se obilježavanja krunidbe tiče, gradonačelnik je podsjetio na elemente osječkog programa, prijenos, ‘kraljevski tramvaj’, osvjetljavanje zgrade Rektorata, pješačkog mosta…, povezujući rastuće turističke brojke s novim zanimljivostima i naporima kao mogućem ‘okidaču’ za novu turističku publiku u Osijeku.

– S obzirom da grad Osijek ima dobre turističke rezultate, prošla nam je bila najbolja u povijesti. Nadam se da će i Britanci koji štuju kraljevsku obitelj biti zainteresirani doći otkriti taj kutak Hrvatske. Osijek raste gospodarski i turistički, trenutno imamo najveće investicije u povijesti grada. U gradu imamo rekordno visoku zaposlenost. Nezaposlenost je 12 posto manja nego prošle godine. Privukli smo investitore poput velikog američkog ulagača – kazao je Radić za N1.

U tom je trenutku Radić podsjetio i na ukidanje komunalnog doprinosa za sve gospodarstvenike prilikom građenja objekata, što je učinjeno s početkom njegovog mandata i što je bio jedan od razloga dolaska Jabila u Osijek i Hrvatsku, američkog poslovnog giganta, koji će zaposliti u prvom valu i 1.500 osoba.

– Ako se gradi, taj netko i zapošljava ljude i time se puni gradski proračun. U blizini smo zračne luke, imamo letove prema Splitu, Zagrebu, Dubrovniku, u pregovorima smo s Ryanairom za direktni let do Londona. Imamo i odličnu cestovnu povezanost. Što se tiče cijena nekretnina, one raste svugdje pa tako i u Osijeku. U Osijeku euro trenutno više vrijedi nego negdje drugdje, jer su cijene nekretnina manje.

Za kraj ponudio je Radić i ponešto ‘mesa’ za nacionalne razmjere…

– Nisam se prijavio za APN i nemam namjeru… – kazao je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)