1. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Brevisice i Osijek vole se javno: Rasprodana sva tri koncerta! U samo dva dana rezervirano sve!

2 min read
Antoaneta Radočaj Jerković, dirigentica osječkih Brevisica, za OsijekExpress.com govori kako je sitna želja bila povezati još koji koncert, ali ni kapacitet Kulturnog centra u Osijeku nije 'svemoguć'.

Koncerti Brevisica u Kulturnom centru su 8. svibnja u 20 sati, 9. i 10. svibnja u 19:30 sati. I za svaki od njih su sve ulaznice rezervirane, prodane. Nema ih više! Tri večeri u nizu dvorana Kulturnog centra bit će ‘puna k’o šipak’. Čim su Brevisice oglasile tri koncerta i prodaju donacijskih ulaznica, a kojima će pomoći financiranje svog puta za Južnu Koreju, što je bilo prije dva dana, sve su ulaznice ‘dobile ime i prezime’.

Antoaneta Radočaj Jerković, dirigentica osječkih Brevisica, za OsijekExpress.com govori kako je sitna želja bila povezati još koji koncert, ali ni kapacitet Kulturnog centra u Osijeku nije ‘svemoguć’. Imaju tri koncerta u nizu i niti na jednom se neće ponoviti.

– Oduševljeni smo kako su brzo ulaznice rezervirane. Tek što smo oglasili prodaju donacijskih ulaznica, sve su dobile svoje ‘vlasnike’. Objavili smo sada i to, da se ne dogodi da nam netko dođe, a mjesta u dvorani više nema – počela je Radočaj Jerković, dodajući kako su djevojke jučer dobile repertoar za svaki od tri koncerta i kako se sve skladbe, za svaku od tri večeri, razlikuju…

– Mi imamo toliko toga za ponuditi i otpjevati da će to biti, sukladno najavi, tri potpuno različita koncerta. Silno se veselimo susretu s publikom u ova tri dana – zaključila je Antoaneta Radočaj Jerković za OsijekExpress.com.

Inače, Brevisice uskoro dlaze na svjetsko zborsko natjecanje, a Osječanke i Osječani će im biti ključni financijski i motivacijski ‘poguranac’.

– Kada Brevisice kažu – Iznenađenje!, one to zaista i misle! Brevis koncerti iznenađenja u Kulturnom centru Osijek – bio je prije koji dan naslov je trodnevnog ‘eventa’ i način na koji su Brevisice najavile spektakularni niz potpuno tri razlišta koncerta u tri dana u osječkom Kulturnom centru

– Članice Vokalnog ansambla Brevis, predvođene dirigenticom Antoanetom Radočaj-Jerković i uz klavirsku pratnju Davora Dedića i ovaj su put pripremile nešto posebno – Brevis koncerte iznenađenja, koji će se 8., 9. i 10. svibnja 2023. godine održati u Kulturnom centru Osijek – dodaje se u najavi.

Napomenule su da, s obzirom na svoju širinu repertoara, svojoj publici mogu prirediti tri večeri iznenađenja, drugog glazbenog programa, bez ponavljanja. A to će i učiniti.

– Budući da su trenutno u fazi pripreme za veliko svjetsko zborsko natjecanje World Choir Games koje se u srpnju ove godine održava u Južnoj Koreji, svojim ih dolaskom na koncerte možete podržati u njihovoj najnovijoj zborskoj avanturi. Sigurni smo da će repertoar Brevisica biti zanimljiv i raznolik te da će svaki posjetitelj iskreno uživati u programu iznenađenja – zaključuju Brevisice.

Ulaznice su rezervirane po cijeni od 10 eura.

Foto: Youtube (acreenshot, arhiva, ilustracija)